Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
24. apríla 2016, 15:00
Čas čítania 0:00
johnnybravo

Japonci testujú potenciálnych chirurgov zaťažkávajúcimi skúškami. Popasovať sa musia s miniatúrnym sushi, origami či chrobákmi

ZAUJÍMAVOSTI JAPONSKO VIDEO
Uložiť Uložené

Teoretické vedomosti ti až tak nepomôžu.

Na Slovensku pribudnú každý rok tisíce študentov medicíny a najčastejším spôsobom vykonania prijímacích skúšok je písanie vstupných testov plných otázok z biológie a chémie. Jedna japonská nemocnica si povedala, že lekárske fakulty v Japonsku dávajú príliš veľký dôraz na teoretické vedomosti, a preto sa spojila s agentúrou TBWA, aby vymysleli a odprezentovali nový spôsob prijímacích skúšok a praktických pohovorov. V živote chirurga sa totiž vo väčšine prípadov jednoducho človek nemôže spoliehať na vedomosti v knihách, ale na jeho schopnosti okamžite zareagovať na akúkoľvek situáciu. Študenti medicíny preto dostali do ruky nástroje a hneď niekoľko neľahkých úloh, ktoré dokonca museli stihnúť dokončiť v časovom limite, takže vôbec nešlo o ľahký údel. Popasovať sa bolo treba nielen s papierovým origami, ale aj chrobákmi a dokonca sa v úlohách objavilo aj suši, takže si študenti vyskúšali svoje schopnosti naozaj poriadne. Vieš si teda predstaviť, že by sa podobné praktické prijímačky a pohovory do zamestnania začali využívať aj v reálnom živote?  

Domov
Zdieľať
Diskusia