Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
15. apríla 2016, 1:03
Čas čítania 0:00
Dominik Vetrák

James Cameron natočí ešte 4 pokračovania Avatara. Kedy ich uvidíme?

FILMY A SERIÁLY AVATAR
Uložiť Uložené

James Cameron sa zamiloval do sveta Pandory. Z trilógie Avatara totiž urobil pentalógiu.

Najprv to mali byť dva filmy, neskôr trilógia a nakoniec z toho boli celkovo 4 časti, pričom tá druhá sa už mala začať natáčať. James Cameron si ale s Pandorou očividne nechce povedať zbohom ani po 4 veľkých blockbusteroch, ktoré mú vezmú viac ako desať rokov jeho života. Geniálny režisér, scenárista a storyteller sa po Titanicu úplne odmlčal. Na technológiu, s ktorou by sa dal Avatar natočiť, čakal celú dekádu (nápad na Avatara dostal v rovnakom roku, v akom premiérovala Pocahontas... na nič nenarážame, len...). Konečne sa dočkal, pričom sa celé roky venoval práve svetu Pandory. Avatar konečne dorazil v roku 2009 do kín a po technickej stránke šlo o skutočnú revolúciu, ktorá naplno odštartovala 3D mániu. Po scenáristickej stránke však až o taký veľký opus nešlo a celkovo sa film radí len niekde k nadpriemerným. Iste, pokračovania tešia aj nás, akurát nás mrzí, že Cameron už dlabe na všetko ostatné. Vysnívaný projekt Battle Angel sa pravdepodobne zruší alebo zmení tvorcu za cca 30 rokov (1997-2025) teda od Camerona neuvidíme nič iné, ako modrých Avatarov. Možno nás ďalšie Avatary posadia na zadok, no aj keby sa tak stalo, žiaden filmový fanúšik jednoducho nie je nadšený správou, že Cameron už nikdy nič iné nenatočí. Jednak sa tak vyjadril sám, a jednak to vyplýva aj zo včerajšieho oznámenia.

James Cameron natočí ešte 4 pokračovania Avatara. Kedy ich uvidíme?


Po novom sa totiž Cameron rozhodol, že natočí aj Avatara 5. Scenár je hotový pre nasledujúce tri časti (ten posledný sa bude musieť ešte vyladiť), rovnako aj dizajn všetkých bytostí a krajiny, dokonca aj infraštruktúra snímok a niektoré scény sú už pripravené na nakrúcanie, ktoré by malo započať už tento mesiac. Je otázne, či Cameron stihne všetko dotočiť a dokončiť v štúdiách, kde filmy primárne vznikajú, no momentálne sú pokračovania naplánované na obdobia Vianoc rokov 2018, 2020, 2022 a 2023. Každý príbeh by mal obstáť sám o sebe, no dohromady bude všetkých 5 filmov tvoriť jeden veľký celok. Skutočne sa na tešíme na to, čo James vymyslí tentoraz, oveľa viac by nás však potešilo, keby zrežíroval aj niečo iné. 

Do Avataru 2 sa vráti herecké obsadenie v zložení Sam Worthington, Zoe Saldana, Stephen Lang a Sigourney Weaver (áno, vieme, ale sám režisér sa vyjadril, že nesmieme zabudnúť na pozostatky DNA), o scenár sa postaral Cameron spolu s Rickom Jaffa, Amandou Silver, Joshom Friedmanom a Shaneom Salernom. Prvý diel je najziskovejšou snímkou v dejinách kinematografie s tržbami takmer 2,8 miliardy dolárov. Ak sa chcete dočítať viac o tom, ako prebiehalo natáčanie, koľko ľudí pracovalo na digitálnych trikoch a ako celkovo vyzerá post-produkcia, klikajte sem.

Anketa:
Chceli by ste radšej, aby Cameron zrežíroval iné projekty?
Áno!
Nie, som spokojný s tým, že do dôchodku bude natáčať len Avatarov
Áno!
53 %
615 Hlasov
Nie, som spokojný s tým, že do dôchodku bude natáčať len Avatarov
47 %
546 Hlasov
Domov
Zdieľať
Diskusia