Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
13. apríla 2016, 9:51
Čas čítania 0:00
Dominik Vetrák

Kúzelný Doctor Strange s Benedictom Cumberbatchom otvára magickú časť MCU štýlovým trailerom

FILMY A SERIÁLY
Uložiť Uložené

Prvé zábery z Doctora Strangea lákajú na veľmi zaujímavý komiksový film.

Predsa len sme sa dočkali. Finálny trailer pre Civil War nie a nie prísť, a čiastočne to bude aj kvôli tomu, že Marvel mal v šuflíku prvé zábery pre Doctora Strangea, postavu, ktorá otvorí magickú časť MCU, rovnako ako tú mytologickú a vesmírnu otvoril Thor či Guardians of the Galaxy. V poradí druhý film z 3. fázy MCU (prvým bude Captain America: Civil War) bude po dlhšom čase (ak nerátame Guardians of the Galaxy) novým príbehom, pričom sa dočkáme aj originu, a teda zrodu danej postavy. Najprv si ale predstavíme teaser. 

V ňom síce viac-menej stále nevidíme Strangea v obleku a v pohybe, za to vidíme prakticky celý úvod filmu. Stephenovu haváriu, jeho cestovanie, kariéru chirurga, Mikkelsenovho záporáka, prvé kroky k mágii a v neposlednom rade úžasné zábery rôznych dimenzií a hrátok s realitou. Zabudnúť nesmieme ani na Barona Morda, Tildu Swinton v role The Ancient One či Rachel McAdams čoby sestričku. Marveláci sľubovali, že sa dočkáme nevšedného zážitku, že to bude čiastočne šialené, čiastočne magické, no hlavne to bude zase raz niečo nové. Po prvom teaseri im to nemáme problém uveriť a v redakcii sa celkom tešíme. 


Doctor Stephen Strange (Benedict Cumberbatch) je ako supehrdina už bývalý chirurg, ktorému sa pri autonehode poškodili ruky, prečo nemohol už nikdy operovať. Vydal sa hľadať pomoc do hôr, kde našiel mágiu. Konkrétne v ochrancovi sveta menom Ancient One, ktorý si ho zobral za žiaka a snažil sa z neho vychovať svojho nasledovníka. Nebolo to ale náhodné. Stephen Strange bol už ako 8-ročný sužovaný démonmi, ktoré kontroloval Baron Mordo (Chiwetel Ejiofor), bývalý žiak Ancient One, ktorý prešiel na temnú stranu sa rozhodol ísť si za svojimi vlastnými cieľmi. Keď Strangea sužovali démoni, bol to práve Ancient One, ktorý ho zachránil. Keď Stephen vyskúšal všetky zákonné aj nezákonné spôsoby liečby svojich zničených nervov v rukách, počul chýry o magickom človeku menom Ancient One, ktorý prebýva v Tibete. Rozhodol sa teda vydať za ním, Ancient One ho ale odmietol. Strange sa ale stal svedkom útoku na svojho budúceho majstra, ktorý zosnoval jeho bývalý žiak Mordo. Strange požiadal o to, aby ho Ancient One zobral za žiaka a naučil ho tajom mágie. Jeho výcvik trval dlhé roky, Strange sa ale stal mocným mágom. Zvyšok je už komiksová história, ktorú vo filme možno ani neuvidíme. 

Čo sa týka jeho schopností, vďaka svojmu kostýmu bude môcť levitovať, skoro až lietať, no nebude to také, ako v prípade Thora. Jeho plášť akoby konal trochu intuitívne. Strange sa bude môcť chrániť pomocou výbojou energie, ale zároveň nimi aj útočiť. Taktiež bude môcť otvárať a cestovať portálmi po celom svete. 

Kúzelný Doctor Strange s Benedictom Cumberbatchom otvára magickú časť MCU štýlovým trailerom


Kevin Feige pred pár mesiacmi taktiež oznámil, že sa Strange bude môcť hrať aj s pravdepodobnosťou, respektíve s časom ako takým. Narážal pritom aj na kamienok, ktorý nosí pod krkom. Ide o Eye of Agamotto, ktoré je veľmi silné, v rukách nesprávnych ľudí ale aj nebezpečné. Slová Feiga si môžeme interpretovať tak, že Strange skutočne prinesie do sveta MCU asi posledný Infinity Stone/Gem. Potvrdené máme síce len 4, no už sme teoretizovali o tom, že Soul Gem má v sebe Heimdall, ktorý práve vďaka nemu dokáže vidieť do duší ostatných a sledovať ich pohyby po celej galaxii. Viac o tom sa dočítate tu. Vyzerá to teda tak, že v snímke uvidíme Kameň času, teda Time Gem, teda, ak si z nás len Feige nestrieľa. 

Kúzelný Doctor Strange s Benedictom Cumberbatchom otvára magickú časť MCU štýlovým trailerom
Zdroj: Marvel

A koho všetko to vlastne vo filme uvidíme? Potvrdení sú herci, ako napríklad Benedict Cumberbatch, Chiwetel Ejiofor, Tilda Swinton, Mads Mikkelsen, Michael Stuhlbarg či Rachel McAdams. Koho budú hrať? Bohužiaľ, stále nevieme konkrétne mená. Je isté, že Cumberbatch je Strange (kto sa už teší na dialógy dvoch filmových/seriálových Sherlockov?), Ejiofor je Mordo a Tilda Swinton je Ancient One. Nie je to prvý raz, čo hrá mužskú postavu, no Feige a spol. sa pokojne mohli rozhodnúť, že Ancient One bude ženského pohlavia (sám Feige nazval postavu ako ju, nie jeho). Zaujímavé je, že Mordo bol opísaný ako asistent či žiak Ancient One, takže jeho zrada príde asi neskôr. Ako sme ale predpokladali, záporákom bude Mads Mikkelsen. Už otvárate šampanské? Mikkelsen ako záporák je skutočný jackpot, zároveň sa však bojím, že Marvel dokáže pokašľať aj takúto tutovku. Nakoniec, všetci dobre vieme, akých biednych záporákov majú (ani Civil War údajne nie je výnimkou). 

Kúzelný Doctor Strange s Benedictom Cumberbatchom otvára magickú časť MCU štýlovým trailerom

Obrázok Mikkelsena ako záporáka
Kúzelný Doctor Strange s Benedictom Cumberbatchom otvára magickú časť MCU štýlovým trailerom
Zdroj: Marvel

Tešiť sa môžeme na skutočne čarovný, vizuálny sci-fi film/fantasy. Autori nám to sľubujú a sama látka si to pýta. Režisér Scott Derrickson (Deliver Us from Evil, Sinister) začal s produkciou ešte v novembri, navyše bol k filmu prizvaný fyzik Sean Carroll, ktorého úlohou je vymyslieť pre hlavnú postavu adekvátne limity a uveriteľné podmienky. Ako scenárista bol odhalený C. Robert Cargill. Spolu s ním na ňom pracovali aj Thomas Donnelly, Joshua Oppenheimer (Conan the Barbarian) a Jon Spaihts. Premiéry sa dočkáme už 3. novembra 2016. Aké máte zatiaľ z filmu a teaseru dojmy vy? Nalákal vás dostatočne dostatočne na návštevu kina?

PS: Po dlhej dobe si dáme veľký článok z našej série Čriepky zo sveta Marvelu! V posledných dňoch sa tých noviniek skutočne nakopilo.

Kúzelný Doctor Strange s Benedictom Cumberbatchom otvára magickú časť MCU štýlovým trailerom
Zdroj: Marvel
Kúzelný Doctor Strange s Benedictom Cumberbatchom otvára magickú časť MCU štýlovým trailerom
Domov
Zdieľať
Diskusia