Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
7. marca 2016, 14:22
Čas čítania 0:00
Matúš Moravčík

Apple chystá veľké eso. Nový iPhone 7 Pro vraj ponúkne vodeodolnosť, veľký displej a dvojitý fotoaparát

TECH APPLE IPHONE
Uložiť Uložené

Po iPhone 5 SE, iPhone 7 a iPhone 7 Plus sa zrejme dočkáme ešte ďalšieho modelu, ktorý bude určený pre tých najnáročnejších používateľov.

O tom, že sa kalifornský gigant chystá už o pár dní predstaviť 4-palcový iPhone 5 SE, ktorý bude reprezentovať špeciálnu edíciu s návratom ku kedysi zaužívanej uhlopriečke displeja, sme už čo-to počuli. Tentokrát sa však na svetlo sveta dostali informácie hovoriace o ďalšom zaujímavom kúsku s logom nahryznutého jabĺčka. Nie, reč nie je o iPhone 7 a ani iPhone 7 Plus, ale o niečom, čo by sa mohlo volať iPhone 7 Pro s takou hardvérovou výbavou, že ju budú jeho majiteľom závidieť aj používatelia súčasného hi-tech smartfónu Galaxy S7 od juhokórejskej spoločnosti Samsung.

iPhone 7 Pro by tak mohol celkom reálne nahradiť väčšiu verziu Plus, pričom údajne ponúkne až 6-palcový displej vrátane plnohodnotnej podpory pre Apple Pencil, špeciálny stylus, ktorý prišiel na trh spolu s minuloročným iPadom Pro. Táto špekulácia od zdrojov z dodávateľského prostredia Apple navyše nahráva informáciám z minulého týždňa, kedy viacero tech webov hovorilo o nahradení Retina panelov za energeticky efektívnejšiu a hlavne flexibilnú OLED alternatívu, pričom sa nevylučuje ani to, že pôjde o prvý iOS smartfón so zahnutým displejom, podobne ako pri Galaxy S7 edge. Ak by sme teda predsa len dočkali takzvaného "Pro modelu" iPhone, modelová rada Samsung Galaxy Note, určená pre profesionálov, dostane veľmi nebezpečného konkurenta.

Apple chystá veľké eso. Nový iPhone 7 Pro vraj ponúkne vodeodolnosť, veľký displej a dvojitý fotoaparát

Ďalšou dôležitou prednosťou 6-palcového iPhone má byť dokonca aj zvýšená odolnosť voči nepriaznivým podmienkam, čo znamená tekutiny, malé zrnká piesku, blato a podobne. Hliníkovú konštrukciu bude vraj chrániť certifikácia IP68 umožňujúca aj trvalý ponor. Taktiež sa spomína duálny fotoaparát, o čom sme už párkrát písali. Ten prinesie nielen ostrejšie a detailnejšie foto zábery, ale i množstvo ďalších užitočných výhod. S takouto kombináciou by Apple dokázalo osloviť najmä aktívnejších a zároveň najnáročnejších zákazníkov, ktorí majú záľubu v potápaní. Web GeekSnack totiž dokonca spomína pripravovanú aplikáciu iDiver s premiérou v iPhone 7 Pro. Jej funkcionalita poslúži nie len na kvalitnejšie podvodné natáčanie videí alebo fotografovanie, ale údajne aj na poskytovanie detailov o danom prostredí či zdravotných funkciách potápača.

Odporúčané
Vyskúšali sme Apple Vision Pro v uliciach Bratislavy: Ľudia si nás fotili a čudovali sa. Oplatí sa za 3 500 eur? (Recenzia) Vyskúšali sme Apple Vision Pro v uliciach Bratislavy: Ľudia si nás fotili a čudovali sa. Oplatí sa za 3 500 eur? (Recenzia) 13. februára 2024, 9:30

Oficiálne predstavenie iPhone 7 a iPhone 7 Pro je očakávané v tradičnom termíne, teda počas septembra 2016, pričom iPhone 5 SE podľa všetkého uvidíme už 21. alebo 22. marca.

Domov
Zdieľať
Diskusia