Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
9. februára 2016, 23:24
Čas čítania 0:00
Daniel Michalík

Saw 8 potvrdené! Uvidíme pokračovanie alebo reboot?

FILMY A SERIÁLY
Uložiť Uložené

Po siedmich rokoch sa dočkáme pokračovania hororovej frančízy Saw.

Pri desiatom výročí spätného uvedenia hororovej klasiky Saw sa tím producentov rozhovoril o budúcnosti série. Došlo sa však len k záveru, že film možno uvidíme už tento rok. Nikto však nevedel, kto sa posadí za režisérske kreslo, ani kto sa postará o scénár. Práve ten bol kameňom úrazu posledných pár častí a pravdupovediac, zhoršoval sa čím ďalej tým viac. Tento problém sa odzrkadlil na kvalite série a poslednú časť, uvedenú dokonca v 3D, diváci nezobrali práve najlepšie. Štúdio Lionsgate sa aj napriek tomuto faktu rozhodlo pokračovať. Otázkou ostáva, či sa séria posunie v príbehu ďalej alebo môžeme očakávať reboot. Pravdou je, že film bude uvedený do kín až v roku 2017.

 

Prvý diel pod taktovkou Jamesa Wana a scénárom od Leigha Whannella mal značný úspech, čo odštartovalo kolotoč filmov, ktorý sa zastavil na čísle sedem. Režisér odstúpil a rozhodol sa venovať iným projektom, ako napríklad Dead Silence (2007) alebo Insidious (2010), avšak so svojím kolegom ostal pri produkcii. Treba uznať, že druhá časť ešte s mierou spĺňala kvality jednotky, ale potom sa podstata Saw zmenila čisto len na zabíjanie. Bude ôsmy diel niečím originálny a výnimočný?

Saw 8 potvrdené! Uvidíme pokračovanie alebo reboot?

Fanúšikovia série môžete začať jásať, keďže osmičku skutočne dostaneme už ďalší rok. Wan a Whannell ostanú len pri produkcií, no a o príbeh sa postará vcelku neznáme duo Josh Stolberg a Pete Goldfinger, ktorí sa posledne venovali projektu Piranha 3D. Od Lionsgate to znie prekvapujúco, keďže samotné štúdio si chcelo zobrať čas na napísanie perfektného scenáru, a teda môžeme len dúfať, aby sme neostali sklamaní. Zatiaľ sa nevie, kam sa príbeh uberie, a ani či si zahrá Tobin Bell svoju postavu notorického maniaka Jigsawa. Štúdio sa rozhodlo podniknúť tento krok zrejme kvôli stálej návštevnosti divákov. Sedem filmov s celkovým rozpočtom 64 miliónov sa spoločne s tržbami vyšplhalo až na neuveriteľných 873, čo je obrovský rozdiel. Všetci sme teda veľmi zvedaví, ako to celé dopadne. Čo si myslíte vy? Saw 8 uvidíme na plátnach kín v roku 2017 s názvom Saw: Legacy.

Domov
Zdieľať
Diskusia