Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
5. februára 2016, 10:25
Čas čítania 0:00
Matúš Moravčík

5 skvelých hier do mobilu: Dobrodružstvo s Larou Croft, šialená rybačka aj záhadná studňa

TECH HRY
Uložiť Uložené

Arkády, logické aj akčné - vyberte si z čerstvého zoznamu herných titulov pre Android a iOS smartfóny, ktoré určite stoja za vašu pozornosť.

S neustále rastúcim počtom majiteľov smartfónov a tabletov sa začína čoraz viac špičkových vývojárov zameriavať aj na veľké mobilné softvérové platformy. A to má pre bežného spotrebiteľa jednu veľkú výhodu - bohatší výber spomedzi kvalitných herných titulov. Ako sa však digitálne obchody Google Play či App Store postupom času plnia, rastie jeden podstatný problém, ktorý spočíva v nedostatočnom prehľade aktuálnej ponuky. Väčšina špičkovo spracovaných hier pre mobilné zariadenia je preto niekomu úplne neznáma. Nás zoznam starostlivo vybraných titulov by vám ale teraz mohol užitočne pomôcť k aspoň nejakému zlepšeniu orientácie.

V ponuke je tentokrát akýsi simulátor útulku pre mačičky, ktorých je mimochodom podľa spätnej väzby používateľov veľmi chytľavý. Ďalej môžete vyskúšať adrenalínovú akciu po boku virtuálnej krásky Lary Croft, záhadné dobrodružstvo v strašidelnej studni, šialenú rybačku či logickú prechádzku cez poriadne rušné mesto.

Neko Atsume: Kitty Collector (iOS - zdarma I Android - zdarma)

5 skvelých hier do mobilu: Dobrodružstvo s Larou Croft, šialená rybačka aj záhadná studňa

V netradičnom titule Neko Atsume: Kitty Collector bude vašou úlohou prilákať a udržať na vašom virtuálnom dvore čo najviac zvieracích návštevníkov. Stačí iba na vhodné miesta umiestniť voňavú maškrtu a o zvieraciu spoločnosť máte veľmi rýchlo postarané. Vývojári tvrdia, že hra ponúka až 40 rozdielne vyzerajúcich mačiek, vrátane špeciálny kusov, ktoré sa nechajú nalákať iba na unikátne veci alebo tie najchutnejšie pokrmy.


Lara Croft GO
 (iOS - 4,99 euro I Android - 4,99 euro)

5 skvelých hier do mobilu: Dobrodružstvo s Larou Croft, šialená rybačka aj záhadná studňa

Hľadáte dobrodružstvo, no ste príliš leniví na to, aby ste sa postavili z vyhriatej pohovky? V tom prípade vyskúšajte logickú adventúru s Larou Croft, ktorá vás určite nenechá v nudnom režime. Hra Lara Croft GO predstavuje titul pre mobilnú platformu s prispôsobeným ovládaním, kde využijete dotykové kapacity smartfónu či tabletu. Príbeh sa odohráva v stratenom svete, kde na vás číha množstvo nebezpečných nástrah, pascí a poriadna kôpka ďalších nepríjemných prekvapení.

Downwell (iOS - 2,99 euro I Android - 3,22 euro)

5 skvelých hier do mobilu: Dobrodružstvo s Larou Croft, šialená rybačka aj záhadná studňa

Downwell prichádza s ďalším nákladom dobrodružstva, pričom sa tentokrát hráč ocitne v koži zvedavého chalana, ktorý chce preskúmať zákutia temnej studne. Na púť sa však vydá iba v topánkach, prostredníctvom ktorých má k dispozícii jedinú ochranu pred potenciálnym nebezpečenstvom v rôznych podobách. Vaša úloha je teda jednoduchá - musíte ochrániť život dobrodruha, zbierať červené kamene či zháňať lepšiu a lepšiu výbavu.


Mr. Right
 (iOS - zdarma I Android - zdarma)

5 skvelých hier do mobilu: Dobrodružstvo s Larou Croft, šialená rybačka aj záhadná studňa

Veľké pixely, vizuálne spracovanie v štýle populárneho Minecraftu a zaujímavé poslanie - toto všetko charakterizuje návykovú hru Mr. Right, kde musíte ženícha úspešne a včas doviesť až pred samotný oltár za jeho nastávajúcou. V ceste vám ale bude stáť chaotické mesto s rušnou premávkou, takže je nevyhnutné používať kombináciu logického myslenia a pohotových reflexov. Počas prechádzky môžete navyše zbierať aj rôzne typy oblečenia, čo zmení hlavnej postave look na niečo zaujímavejšie než je elegantný oblek. Vaše dobrodružstvo budú dokonca sprevádzať pútavé animácie či príjemné zvukové efekty.


Ridiculous Fishing
 (iOS - 2,99 euro I Android - 2,25 euro)

5 skvelých hier do mobilu: Dobrodružstvo s Larou Croft, šialená rybačka aj záhadná studňa

Ak vás už nebaví tradičná rybačka prostredníctvom klasických udíc, môžete vyskúšať niečo oveľa, ale oveľa zaujímavejšie. Teda aspoň vo virtuálnej realite hry Ridiculous Fishing s jednoduchým, no o to pútavejším grafickým vzhľadom. Miesto bežného prostriedku na chytanie rýb a iných podvodných živočích použijete buď motorovú pílu alebo dostupné strelné zbrane. Cieľom je teda uloviť čo najväčšie množstvo najcennejších kúskov, aby sa hráčovi podarilo nadobudnúť čo najvyšší počet bodov.

Domov
Zdieľať
Diskusia