Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
27. januára 2016, 22:20
Čas čítania 0:00
Tomáš Macho

Koniec krvavým očiam počas nočného trávenia času na iPhone? Pozrite si nočný režim na videu

TECH APPLE IPHONE
Uložiť Uložené

Nočný režim určite ocenia mnohí.

Priznajte sa, koľkí trávite večerné chvíľky na telefóne v tmavej miestnosti a nepatrné zvýšenie jasu by vám okamžite vypálilo obraz v oku na ďalšiu hodinu? A koľkí s telefónom doslova zaspávate? Nebudeme si však kazáť, o tom ako je to zdraviu, respektíve zdravému spánku a očiam škodlivé. Po väčších updatoch 9.1 a 9.2 sa užívatelia s aktuálnym softvérom, ktorých mimochodom vôbec nie je málo vďaka vysokému percentu kompatibilných zariadení, môžu tešiť na  iOS s označením 9.3. Minimálne tí, ktorí nenechajú telefón na pokoji ani tesne pred spánkom.

Do obehu sa dostala už tretia beta, čo znamená, že v blízkych týždňoch môžeme očakávať dobre známu notifikáciu oznamujúcu pripravenosť zariadenia na aktualizáciu či rovno tabuľku informujúcu o prebehnutí updatu počas noci, tým pádom sa nemusíte starať absolútne o nič a ráno si nájdete telefón s aktuálnym softvérom. Momentálne môžu iPhonisti ale i majitelia Androidov či iných OS riešiť problém s nepríjemne vyžarujúcim displejom jednoduchým invertovaním, teda prevrátením farieb. Toto nastavenie môžete hľadať v Nastavenia -> Všeobecné -> Prístupnosť alebo cez vyhľadávací bar. Po novom sa však dočkáme aj inteligentnejšej funkcie, ktorá laicky povedané "zohreje alebo ochladí" farby. Teplejšie farby totiž neunavujú vaše oči tak ako neutrálna či studená biela, to však neznamená, že večerné prehliadanie telefónu po tme bude zdraviu prospešné. Určite to však oceníte i v aute či situáciách, kedy potrebujete naozaj minimálny jas a farby, ktoré nedráždia oči. Samozrejmosťou je nastavenie úrovne zmeny, prípadne časovača, počas ktorého je režim aktívny. Je však smutné, že Applu trvalo tak dlho, kým doručil užívateľom tak starú vec ako je nočný režim, featurka pre majiteľov Androidov či jailbreaknutých iZariadení už dobre známa.

Koniec krvavým očiam počas nočného trávenia času na iPhone? Pozrite si nočný režim na videu
Domov
Zdieľať
Diskusia