Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
4. januára 2016, 13:02
Čas čítania 0:00
Richard Končol

Sú okuliare od Googlu späť v hre? Glass znova vo vývoji

TECH GOOGLE
Uložiť Uložené

Pôjde o druhú verziu okuliarov alebo o testovací prototyp?

Kráľ je mŕtvy, nech žije kráľ. Aj takto by sa dala ešte zhruba pred rokom pomenovať situácia, ktorá nastala so známymi okuliarmi od Googlu. Vývoj sa skončil a všetci, čo do toho investovali peniaze... skončili, žiaľbohu, tiež.

Momentálne sa však veci majú trochu inak, než by fanúšikovia čakali. FCC, americký úrad schvaľujúci elektroniku pred tým, než uzrie svetlo sveta (telefóny alebo napríklad aj inteligentné hodinky) odhalil fotky nových Glass od Googlu - konkrétne máme možnosť vidieť dizajn a vnútornú stavbu zariadenia. Dokument na oficiálnych stránkach zahŕňa manuál, fotografie či výsledky rôznych meraní, ktoré je nutné podstúpiť v rámci bezpečnostných skúšok. Možno sa tak nakoniec dočkáme novej verzie čoskoro a znovuzrodenie tejto technickej vychytávky je už za dverami. 

Sú okuliare od Googlu späť v hre? Glass znova vo vývoji

Model sa pracovne volá GG1 a pripúšťame, že Google sa tentokrát zameria na businessmanov a nie na obyčajných userov, ktorí by to mali doslova ako "hračku". Mimochodom, v dizajne nastali tiež menšie zmeny, keďže rám by bol dosť osekaný oproti originálnej verzii a nebol by až tak veľký narozdiel od predošlej verzie, čo vidno samozrejme aj na priložených fotkách. Dal by si im druhú šancu?

Domov
Zdieľať
Diskusia