Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
26. decembra 2015, 15:17
Čas čítania 0:00
Dominik Vetrák

Novinky zo sveta Marvelu: O Hulkovom sóle, Spider-Manovi, Civil War, Infinity War a Star-Lordom otcovi

FILMY A SERIÁLY MARVEL FILMY A SERIÁLY
Uložiť Uložené

Kto si zahrá Star-Lordovho otca v Guardians of the Galaxy 2? Aj to a oveľa viac v dnešnom článku.

Je to už pol roka, čo sme sa naposledy rozkecali o neznámych veličinách v MCU. Jednak nás to už tak veľmi nebaví (tie mesiace sme skôr prešli na SW), jednak veľmi nie je o čom teoretizovať. Rozobrali sme totiž už všetko, čo sa rozobrať dalo, predstavili sme vám všetky filmy a ostávajú len previews pred premiérami filmov či informácie vypustené s prvými trailermi. Sem-tam sa ešte objavia články, ako napríklad, aké zmluvy majú jednotliví herci, koľko zarábajú a ďalšie zaujímavosti, no väčšinou je to už len o novinkách v univerze. Ak ste čakali, že sa vraciame k sérii článkov Čriepky zo sveta Marvelu, musíme vás vyviezť z omylu. Rátame, že budete ešte musieť chvíľu počkať. O Civil War vieme už asi všetko potrebné, a tak sa najbližšie budeme venovať Strangeovi a Guardians of the Galaxy. Dovtedy vám aspoň priblížime aktuálne dianie. A pokiaľ máte komiksoviek dosť, môžete sa začítať aj do našej úvahy o komiksovkách ako zlu Hollywoodu. 

Pôjdeme teda pekne po poriadku. Najbližšie nás čaká Civil War od bratov Russovcov. Začneme vetami, ktoré počúvame pri každom novom Marvel filme posledné 2 roky už pravidelne. Civil War je podľa režisérov najtemnejším a najvážnejším MCU filmom doteraz. Pýtate sa prečo? V prvom rade to je azda prvý príbeh, v ktorom nefiguruje na mieste hlavného konfliktu boj dobra proti zlu. Konflikt totiž reprezentujú dve spriatelené strany, ktorých rozdielne ideológie mali za následok, že sa proti sebe museli postaviť a boli donútení jeden druhému ublížiť. Sú to good guys, priatelia, ktorí už dvakrát zachránili Zem od deštrukcie. Scenár musel byť naozaj prepracovaný, aby dával zmysel a aby nepôsobil teatrálne. Nakoniec, nemôžete vtipkovať, keď takmer pošlete svojho kamaráta na smrť a okolo vás umierajú ľudia. Na druhej strane, nebol by to film od Marvelu nebyť humoru. O ten sa postarajú Ant-Man a Spider-Man, ktorí sa dostanú do príbehu o čosi neskôr, nebudú tak psychicky zaťažení poslednými udalosťami a budú si môcť dovoliť vtipkovať, nakoniec, nič iné sa od nich ani len nečaká. Potvrdené nám aj bolo, že Captaina Americu si skutočne užijeme najviac, hneď po ňom bude nasledovať postava Iron Mana a tak ďalej. 

Novinky zo sveta Marvelu: O Hulkovom sóle, Spider-Manovi, Civil War, Infinity War a Star-Lordom otcovi

Civil War bude nasledovníkom Winter Soldiera, môžeme očakávať osobné dialógy, skvelé choreografie súbojov a naozaj fyzický film, ktorý sa nebude opierať o vesmírne lode, božiu silu a podobné fantasy aspekty. Aj preto bol z deja vystrihnutý Hulk a Thor. Scenáristom by to narobilo mnoho problémov, akčné scény by pôsobili draho, ale zároveň prázdne a celý ten vibe a napätie z Winter Soldiera by prakticky opadlo. Cap jednoducho nemôže bojovať ako s Hulkom, tak ani s Thorom. Ich absencia je preto logická.  

Odporúčané
RECENZIA: Madame Web je najslabšia komiksovka za posledné roky RECENZIA: Madame Web je najslabšia komiksovka za posledné roky 15. februára 2024, 16:30

Režiséri sa taktiež zamýšľali nad tým, kto je Spider-Man teraz: Mnohé interpretácie Spider-Mana sú veľmi nostalgické, čo sa týka pôvodu jeho charakteru. Občas v nich vidíte staromódny vzor k priblíženiu jeho postavy. Chceli sme sa zamyslieť nad tým, kto je Spider-Man v dobe, kedy žije v Queense, aká je jeho schéma života a vzťah so svojou tetou, s ktorou žije. Ako môžeme tento vzťah a postavu ako takú urobiť modernou? To bol náš cieľ pri tejto postave - Anthony Russo.

Čo sa týka animovaného Spider-Mana od Sony, ktorý bude existovať vo vlastnom univerze nezávisle od MCU, ten dorazí 21. decembra 2018, čiže o pol roka neskôr po plánovanej premiére. Je potvrdené, že ho napíšu aj zrežírujú Phil Lord a Chris Miller. Sú ale najvyťaženejší scenáristi v Hollywoode (pracujú na sequeloch pre Jump Street, The Lego Movie, Flasha a v nespolednom rade aj prequelový film o Han Solovi). 

Joe a Anthony Russo

Novinky zo sveta Marvelu: O Hulkovom sóle, Spider-Manovi, Civil War, Infinity War a Star-Lordom otcovi


Ďalšou snímkou bude Doctor Strange, ktorý otvorí po Guardians a ich vesmírnej časti Marvelu práve tú magickú. Strange sa v týchto dňoch poctivo natáča v štúdiu, do ktorého zavítal aj sám Tom Holland čoby predstaviteľ Spider-Mana. Ihneď sa začalo špekulovať o tom, že sa objaví aj vo filme, ale silne o tom pochybujeme. Tvorcovia by to nevyzradili instagramovou fotkou s tvorcami. Čo sa týka Strangea, režíruje ho Scott Derickson (Deň, keď sa zastavila Zem, Sinister, Zbav nás zlého). Ako scenárista bol odhalený C. Robert Cargill. Spolu s ním na ňom pracovali aj Thomas Donnelly, Joshua Oppenheimer (Conan the Barbarian) a Jon Spaihts.

Veľkou novinkou bolo aj ohlásenie hereckého obsadenia. To je skutočne nesmierne bohaté a plné talentovaných hercov. Kasting snímky je snáď najtalentovanejší zo všetkých marveloviek doteraz. Veď, presvedčte sa sami. Marvel oficiálne potvrdil tieto herecké mená: Benedict Cumberbatch, Chiwetel Ejiofor, Tilda Swinton, MADS MIKKELSEN, Michael Stuhlbarg a Rachel McAdams. To je viac než slušný výber, čo poviete? Scott Adkins by navyše mohol hrať Iron Fista. Doctor Strange dorazí do kín 3. novembra 2016. 


Novinky zo sveta Marvelu: O Hulkovom sóle, Spider-Manovi, Civil War, Infinity War a Star-Lordom otcovi

Ak nerátame 4. Iron Mana, najžiadanejším filmom (neoznámeným) je ďalšia sólovka pre Hulka. Tej sa ale tak skoro nedočkáme. Hoci Universal poblahoželal Disney ku prekonaniu všetkých rekordov Jurassic Worldu, štúdiá nie sú práve v najlepšom vzťahu. Skôr ale môžeme hovoriť o vzťahu medzi Marvelom a Universalom. Práve Universal má distribučné práva pre sólovky Hulka. Natočiť ich môže Marvel, ale o tržby by sa s Universalom musel deliť. Skúpi ľudia sa teda rozhodli, že sa zatiaľ nenatočí. Samozrejme, nie je to len otázka peňazí, to by sme Marvelu krivdili. Diskusie určite prebiehajú, no asi ešte nejaký čas potrvá, kým padne dohoda. V každom prípade, Hulka uvidíme už v roku 2017, a to po boku Thora v tretej sólovke Odinovho syna. Murk Ruffalo načrtol, že mysle Bannera a Hulka sa začnú jemne premiešavať a je možné, že sa dočkáme aj akéhosi rozhovoru či hlbšieho konfliktu medzi týmito dvoma. 

Odporúčané
Marvel chce oživiť pôvodných Avengerov v novom filme. Nedarí sa im a trápi ich zlá kvalita filmov a seriálov Marvel chce oživiť pôvodných Avengerov v novom filme. Nedarí sa im a trápi ich zlá kvalita filmov a seriálov 2. novembra 2023, 11:00

Ak sa niekto bojí, že bude sklamaný počtom postáv v Infinity War dvojfilme, bratia Russovci upokojili fanúšikov, že sklamaný nezostane nikto. Veľkolepé finále s Thanosom je kulmináciou všetkých 20 filmov, ktoré budeme mať možnosť pred či po Infinity War vidieť. Stále však nie je isté, koho v dvojfilme uvidíme. Napríklad takí členovia The Defenders tímu to budú mať veľmi zložité a skôr by sme sa mali zmieriť s tým, že Daredevila tak skoro na veľkom plátne neuvidíme. Môžeme sa však tešiť na prekvapenia, s ktorými nás majú v pláne režiséri a scenáristi zároveň prekvapiť. Sú si vedomí, že musia s príbehom riskovať, a tak uvidíme aj v Civil War postavy, ktoré si čo-to pretrpia a po udalostiach filmu už nikdy nebudú rovnaké, ako predtým.

Novinky zo sveta Marvelu: O Hulkovom sóle, Spider-Manovi, Civil War, Infinity War a Star-Lordom otcovi

Fáza 1: Iron Man, The Incredible Hulk, Iron Man 2, Thor, Captain America, Avengers
Fáza 2: Iron Man 3, Captain America: The Winter Soldier, Thor: The Dark World, Ant-Man, Guardians of the Galaxy, Avengers 2
Fáza 3: Captain America: Civil War, Doctor Strange, Spider-Man, Thor: Ragnarok, Black Panther, Ant-Man and the Wasp, Captain Marvel, Inhumans, Infinity War Part 1 a 2. 

Čo sa týka technického prevedenia, možno ste už zabudli, že oba diely budú kompletne natočené IMAX digitálnymi kamerami Arri 2D (najnovšie verzie) - Arri 65. S týmito kamerami sa, mimochodom, natáčajú aj niektoré sekvencie Civil War (asi 20 minút). Nové kamery by sa mali ľahko prispôsobiť ako starším xenónovým, tak aj najnovším digitálnym projektorom (náš článok o nich tu) a poskytnúť tak divákovi v Avengers: Infinity War vyvrcholenie 10 rokov a troch fáz MCU v podobe šialenej jazdy obrovského množstva superhrdinov, deštrukcie a nemilosrdných bojov. Jedným z dôvodov, prečo sa rozhodli natočiť to všetko IMAX kamerami, je fakt, že budú mať na plátne príliš veľa hrdinov, z ktorých niektorí budú oveľa väčší či vyšší než ľudia s normálnou veľkosťou. Spoiler: Okrem Hulka či Thanosa mohol myslieť Ant-Mana. Je totiž možné, že ho uvidíme ako Giant Mana, čiže Ant-Mana ako obra. Koniec Spoileru.

Novinky zo sveta Marvelu: O Hulkovom sóle, Spider-Manovi, Civil War, Infinity War a Star-Lordom otcovi

Ohľadom ostatných filmov veľa nových informácií skutočne nemáme. Je možné, že režisér Creeda natočí Black Panthera, skutočne však nič nové nevieme. Jednou z najväčších zaujímavostí posledných dní je ale prehlásenia Kurta Russella, že skutočne hovorí s Marvelom o svojej role pre Guardians of the Galaxy 2, kde by si teoreticky mohol zahrať otca Petera Quilla. Sám ale priznáva, že stále nevidel ani prvý diel a rokovania stále prebiehajú. Určite by bol ale pre obsadenie veľkým plusom. O Captain Marvel či Inhumans nemáme žiaľ nič nové. Jedine fakt, že Inhumans skutočne uvidíme. Istého času sa totiž hovorilo, že kvôli ich významnejšej role v Agents of SHIELD sa od filmu upustí. Môžeme však byť pokojní, nič také nehrozí a s najväčšou pravdepodobnosťou uvidíme Vina Diesela čoby Black Bolta v kinách v roku 2019. Ant-Mant and the Wasp sa prakticky len nedávno ohlásilo a scenár sa len začne písať, takže do prvých informácií máme ešte dosť času. Hovorí sa ale, že sa dočkáme návratu pôvodného Ant-Mana v podaní Michaela Douglasa a že bude mať väčšiu rolu než naposledy. 

Zoe Saldana sa takto pripravuje na natáčanie Guardians of the Galaxy 2. A vraj je herectvo ľahké

Novinky zo sveta Marvelu: O Hulkovom sóle, Spider-Manovi, Civil War, Infinity War a Star-Lordom otcovi


Ako iste viete, MCU už nie je pod nadvládou kontrolnej komisie a Ikeho Perlmuttera (ten je teraz „len“ šéfom divízie Marvel Television). Kevin Feige je momentálne takmer bez kontroly a môže šéfovať filmom do takej miery, do akej chce. Captain America: Civil War bude nielen prvým filmom Fázy 3, ale taktiež prvým filmom, ktorý bude vydaný ako prvý bez toho, aby ho menili ľudia, ktorí sa na ňom priamo nepodieľajú. Aj to je však otázne, keďže v dobe písania scenára aj natáčania kontrolná rada stále fungovala. Je otázne, aký veľký vplyv na film mala, no a presne na toto sa bratov Russovcov pýtali v jednom z rozhovorov. Odpovedali nasledovne:

Neviem, či si diváci všimnú nejaké kvalitatívne rozdiely. Myslím, že z politického hľadiska je priebeh prípravy filmov a komunikácia v štúdiu dynamickejšia. Kevin Feige je stále hlava MCU, to sa nezmenilo. Je teraz ale jednoduchšie pracovať na filme, respektíve, máme väčšiu autorskú voľnosť? To si píšte. Teraz je už oveľa jednoduchšie, aby sme si s bratom sadli s Kevinom ku stolu a diskutovali o deji, taktiež máme spoločne možnosť činiť viac tvorcovských a kreatívnych rozhodnutí. - Joe Russo.

Odporúčané
KOMENTÁR: Marvel sa totálne potopil už pred Secret Invasion. Lepšie seriály by nakrútila aj Markíza KOMENTÁR: Marvel sa totálne potopil už pred Secret Invasion. Lepšie seriály by nakrútila aj Markíza 3. augusta 2023, 10:30

Čo sa týka toho, či mali ako režiséri dvoch filmov MCU problémy s kontrolnou komisiou, priznali, že žiadne problémy nemali. Veľmi s nimi ani neprišli do styku, jednali najmä s Marvel Studios a hlavne Kevinom Feigom. Až také veľké zmeny sa teda pre nich nekonali. Samozrejme, nemôžu hovoriť za všetkých režisérov, čím asi mali namysli Edgara Wrighta, ktorý bol, nakoniec, donútený odísť z pozície režiséra Ant-Mana. Ako to všetko vlastne bolo, sa asi nedozvieme, v každom prípade je jasné, že sa režisérom a scenáristom sa už pracuje lepšie. Ak sa o tejto problematike chcete dozvedieť viac, klikajte sem. O tom, ako vzniklo samotné Marvel štúdio a aké postavenie v ňom mal Perlmutter, sa môžete dočítať tu. 


Novinky zo sveta Marvelu: O Hulkovom sóle, Spider-Manovi, Civil War, Infinity War a Star-Lordom otcovi

Textu bolo veľa, ale je lepšie, ak radšej napíšeme jeden dlhší článok, než 10 menších s frekventovanejším dávkovaním. Navyše máte všetky potrebné informácie pokope. Ak vám to stále nestačí, klikajte sem, kde sa dozviete všetko o deji, hercoch, režiséroch, scenáristoch a zaujímavostiach o jednotlivých filmoch celej 3. Fázy. To by bolo na dnes všetko. K Marvelu sa zase raz vrátime, ak by ste mi ale dali v komentároch zaujímavé nápady na tému pre ďalší Svet Marvelu, pravdepodobne by som sa nechal ukecať. 

Captain America: Civil War – 6. máj 2016

Doctor Strange – 4. november 2016

Guardians of the Galaxy 2 – 5. máj 2017

Spider-Man – 28. júl 2017

Thor: Ragnarok – 3. november 2017

Black Panther - 16. február 2018 

Avengers: Infinity War Part 1 – 4. máj 2018

Ant-Man and Wasp – 6. júl 2018

Captain Marvel – 8. marec 2019

Avengers: Infinity War Part 2 – 3. máj 2019

Inhumans – 12. júl 2019

Neznámy titul - 1. máj 2020

Neznámy titul - 10. júl 2020

Neznámy titul - 6. november 2020

Domov
Zdieľať
Diskusia