Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
27. septembra 2015, 19:11
Čas čítania 0:00
Viktor Kniš

Majk Spirit ako Jánošík v najnovšom videoklipe. Zbíjať mu pomáhajú Richard Müller, Peter Lipa či Robo Grigorov!

HUDBA MAJK SPIRIT
Uložiť Uložené

Líder formácie H16 prichádza s ďalším nezvyčajným a nenapodobiteľným vizuálom, ktorý sa nahrával v krásnom prostredí slovenských a poľských hôr.

Ešte pred letom sme sa dočkali očakávaného počinu lídra formácie H16, od ktorého sme mali samozrejme aj veľké očakávania. Speezy si pre nás pripravil prekvapenie v podobe hneď dvoch albumov a potešil tak fanúšikov striktne rapového žánru a aj tých, ktorí obľubujú Majka ako hlas ľudu. Albumy „Y Black“ a „Y White“ tvoria medzi sebou dokonalý kontrast a získali si srdcia nespočetného množstva fanúšikov. A k podareným skladbám patria nepochybne aj videoklipy, čo Majk veľmi dobre vie, a preto nás nimi aj pravidelne zásobuje. Pri tom poslednom nastavil latku dosť vysoko, a tak sme určite všetci zvedaví, čo si pre nás pripravil tentokrát. Na konte už ma vizuály k skladbám Boh Jediný, Feel Alright, DobYjeme Svet, Primetime a Šampuss, ktoré mali doteraz takmer 20 miliónov vzhliadnutí!

Majk Spirit dnes predstavuje v poradí šiesty videoklip z projektu Y, tentokrát ku skladbe Zbojník. Zbíjať mu v klipe pomáhajú aj ďalšie legendy slovenskej hudobnej scény. Okrem mladého rebela v ňom účinkuje Richard Müller, Peter Lipa, Robo Grigorov, Marek Rakovický z kapely Lavagance, Robert "Jury” Jurányi z kapely Konflikt a Martin “Maxo” Šrámek, ktorý je zároveň producentom skladby a spieva v nej anglický refrén. Klip sa nakrúcal v krásnom prostredí  slovenských a poľských veľhôr, ale tiež v unikátnej soľnej bani Wieliczka pri Krakowe. Sú v ňom dokonca použité zábery z pripravovaného jedinečného filmu "Tatry, nový príbeh“, ktorý  by sa mal do kín dostať ešte tento rok. Autorom klipu je dvorný režisér Michal Nemtuda. Pozrite si rebela Majka Spirita a jeho kolegov v rolách zbojníkov krúžiacich s fakľami okolo vatier a samozrejme, ak ešte náhodou nemáš svoj originál nosič alebo merch, môžeš to napraviť tradične na shop.rukahore.sk/majkspirit.

"Miesto valašky mikrofón, miesto pištolí slová."

Nakrúcalo sa na viacerých lokáciach po celom Slovensku. Ale aj v susednom Poľsku, lebo aj Poliaci mali "svojich, našich" zbojníkov. Viaceré zábery sú teda napríklad  z unikátnej soľnej bane Wieliczka pri Krakowe, ktorá v útrobách siaha až do hĺbky 327 metrov. Na Slovensku to boli samozrejme Tatry, kde sme vystúpili do výšky 2633 metrov nad morom. Nakrúcali sme aj v Belianskej jaskyni, ale tiež v kameňolome na západnom Slovensku,” prezradil Mišo Nemtuda.

Odporúčané
LOVESTREAM prezradil ďalšie meno. Na festivale vystúpi známy slovenský interpret LOVESTREAM prezradil ďalšie meno. Na festivale vystúpi známy slovenský interpret 19. apríla 2023, 15:01

“Keď sme začali vymýšľať klip, po rozhovore s Michalom Nemtudom nám napadlo pozvať „zbojníkov“ hudobného priemyslu z rôznych žánrov. Ľudí, ktorí si išli za svojim, neprispôsobovali sa trendom a biznisu, vyšľapali si vlastnú cestu. Buď robíš umenie alebo umelé šablóny. Buď robíš biznis alebo si naozaj umelec. Všetci, ktorých som oslovil, zareagovali extrémne pozitívne. Prvého sme oslovili Riša a keď povedal “áno", vedel som že to dajú aj ostatní,“ konštatuje s radosťou Majk Spirit.

Aj slová tejto skladby, tak ako iné Majkove piesne, nesú v sebe viacero odkazov. Spirit i tentoraz potvrdzuje pozíciu hlasu generácie! Práve fakt, že mladý hip-hoper nie je žiadnou povrchnou hviezdičkou slovenského šoubiznisu, bol pre Richarda Müllera dôvodom, prečo prijal ponuku na účinkovanie v klipe. “Vnímam Majka Spirita už dlhšie, či už to bola jeho formácia H16 alebo potom samostatná kariéru. Dokonca mám, myslím, všetky jeho CD-ka. Majkova hudba sa mi páči preto, že je to akýsi jemnejší hip-hop, ktorý má navyše určitú hĺbku. Keď som dostal pozvanie, aby som účinkoval v klipe, nevidel so žiaden dôvod, prečo by som sa do toho nepustil. Moje vnímanie Majka Spirita najlepšie vystihuje to, že keby sa niekedy robil o mne film a mal by som si vybrať, kto ma bude hrať, určite by som navrhol Majka Spirita. Je to veľmi talentovaný, príjemný, kultivovaný človek, ktorý si zaslúži, aby bol úspešný,“ vyznal sa Richard Müller.

“Ďakujem srdečne všetkým zúčastneným umelcom, predovšetkým Richardovi Müllerovi za mimoriadnu a nevšednú poctu. Považujem si ju veľmi vysoko. Všetci vieme, čo tento človek znamená pre českú a slovenskú kultúru.”,uzavrel Majk Spirit.

 

Majk Spirit ako Jánošík v najnovšom videoklipe. Zbíjať mu pomáhajú Richard Müller, Peter Lipa či Robo Grigorov!

Skladbu „Zbojník“ si fanúšikovia budú môcť vypočuť spolu s novinkami s albumu Y White aj na turné White show + Liveband. Ide o sériu štyroch výnimočných koncertov k Bielemu albumu so živou kapelou! Lístky sú v predaji na www.ticketportal.sk.

 20.11. Praha – Sasazu club

 21.11. Brno – Sono centrum
12.12. Bratislava – Refinery gallery

19.12. Trenčín – Piano Klub 

Domov
Zdieľať
Diskusia