Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
15. septembra 2015, 4:17
Čas čítania 0:00
Dominik Vetrák

Syn Apolla Creeda rozdáva, ale aj prijíma rany pod dohľadom Rockyho v explozívnom traileri

FILMY A SERIÁLY CREED ROCKY BALBOA
Uložiť Uložené

Druhý trailer pre boxerskú drámu Creed je rovnako dobrý, ako ten prvý. Uspeje potom Apola Creeda s trénerom Rockym?

Po Southpaw, ktoré taktiež viac stavalo na vývoj postáv, ich psychologickú zmenu a až potom to okorenilo skvelými zábermi z ringu, prichádza ďalší adept na najlepší športový film roka, a opäť to bude z prostredia malých ringov, krvavých očí, rozbitých nosov a neprítomných pohľadov, kedy už boxeri nekontrolovateľne padajú na zem. A že párkrát spadol na dno aj syn Apolla Creeda, Adonis Creed. Ten svojho otca nemal šancu nikdy spoznať, keďže umrel ešte predtým, než sa Adonis narodil. Adonis teda vyhľadá Rockyho a následne ho prehovorí, aby sa stal jeho trénerom. Ten ihneď zisťuje, že mladý zápasník oplýva nesporným talentom a v žilách mu skutočne koluje box. Nebude to trvať dlho a Apollov vnuk dostane svoju šancu v boji o titul. Preukáže však okrem obrovskej snahy aj skutočné srdce bojovníka? 

Za seba musím povedať, že trailer vyzerá úžasne. Ja osobne podobné snímky môžem, no a keďže ide o spinoff/sequel pre úžasné sériu o Rockym v podaní Sylvestera Stallonea, nadšenie je výrazne väčšie. Čaká nás dramatická dramatická prechádza v novom Adonisovom živote, snaha o zmenu, no zároveň aj tvrdé pády. Z traileru je ale aj jasne badať, že Rocky začína čeliť hrozivejšiemu protivníkovi, než akému kedy čelil v ringu. Pomaly, ale isto, si pre neho prichádza samotná smrť. Žeby sme boli svedkami smrti najslávnejšieho filmového boxera všetkých čias priamo na striebornom plátne pri odovzdávaní „pochodne“ synovi svojho niekdajšieho najlepšieho priateľa? Adonisa hrá Michael B. Jordan, ktorý upútal už v Kronike od Josha Tranka. Nedávno bol v kinách čoby Human Torch v slabej Fantastickej štvorke, no a vďaka trailerom a obrázkom pre Creed sa zdá, že na sebe slušne zamakal. Snáď bude skvelý aj jeho herecký výkon. Do boxerskej drámy Creed sa jednoducho vkladajú veľké nádeje. Skvelé, prvé dva trailery, sľubný dej a zaujímavé postavy, no zároveň je z každej strany cítiť klasické žánrové klišé, ktorému sa nepodarilo úplne vyhnúť ani pri Southpaw.

Syn Apolla Creeda rozdáva, ale aj prijíma rany pod dohľadom Rockyho v explozívnom traileri

O réžiu a scenár sa postaral Ryan Coogler, ktorý sa predtým podieľal iba na projekte Fruitvale Station z roku 2013. So scenárom mu pomáhal aj Aaron Covington (pracoval na mnohých filmoch, no pôjde o jeho prvý scenár), no svoje k tomu mal určite čo dodať aj samotný Sly, ktorý figuruje aj medzi producentmi snímky. Okrem vyššie spomínaných hercov sa vo filme objavia aj Tessa Thompson (Bianca, miestna speváčka a skladateľka, ktorá sa zapletie s Adonisom), Phylicia Rashad (Mary Anne Creed, vdova po Apollovi) a známy profesionálny boxer Anthony Bellew (“Pretty” Ricky Conlan). Aké máte z filmu zatiaľ dojmy? Ako to nakoniec dopadne  sa dozvieme 25. novembra, kedy bude mať snímka premiéru.

Syn Apolla Creeda rozdáva, ale aj prijíma rany pod dohľadom Rockyho v explozívnom traileri
Domov
Zdieľať
Diskusia