Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
22. júla 2015 o 11:32
Čas čítania 0:00
Dominik Vetrák Miroslav K.

Agent 007 sa hlási o slovo v chladnom traileri pre najnovšiu bondovku Spectre

FILMY A SERIÁLY DANIEL CRAIG JAMES BOND
Uložiť Uložené

Režisér Sam Mender nepoľavuje a po Skyfall sa rozhodol priviesť ďalší pamätihodný kúsok do zbierky Bondových filmov.

Všetci si teraz pozorne poznačíme dátum 5. november 2015. Vtedy sa do kín totiž dostane Spectre, najnovšia bondovka od Sama Mendesa (Skyfall). Ten aj nenápadne priznal, že hoci to vravel už po Skyfall, až táto bondovka pre neho bude tá posledná. A zdá sa, že do nej chce dať všetko. Ako inak, máme tu charizmatické Bond Girls (k tým sa ešte dostaneme), precízne natočenú a zostrihanú akciu, veľkého Bondovho nepriateľa a tradičnú osudovosť. Záporáka si tentoraz strihol Christoph Waltz, pričom jeho pravou rukou bude Dave Bautista, ktorý naplno zažiaril aj vo videu nižšie. 

Bond sa opäť púšťa do akcie na vlastnú päsť, zatiaľ čo M (Ralph Fiennes) bojuje o záchranu tajnej služby na politickom bojisku. Agenta 007 dostihne minulosť a s ňou spojená zakódovaná správa, ktorá ho privedie k tajnej organizácii Spectre, a presne tej by mal Waltz veliť. Popritom však M spochybňuje Bondove činy na vlastnú päsť, to však Jamesa veľmi nehnevá a v spolupráci s Moneypenny (Naomie Harris) a Q (Ben Whishaw) sa snaží vyhľadať dcéru svojho niekdajšieho nepriateľa, Mr. White-a (koniec Quantum of Solace). Práve ona by mohla byť kľúčom k odhaleniu SPECTRE. Ako sa trailer pozdáva vám? Bude to lepšie, než Kingsman, Man From UNCLE či Mission: Impossible V? To zistíme až za pár mesiacov.

Okrem vždy na plátne dobre vyzerajúceho herca stvráňujúceho agenta 007, k bondovkám odjakživa patrili aj nádherné ženy, ktoré nenechali hlavného hrdinu (vrátane nás) chladným. V Spectre sa na naše mužské potešenie neobjaví jedna, ale dokonca rovno dve Bond Girls. Prvou je Francúzka (ktoré sú všeobecne do bondoviek obsadzované najčastejšie) Léa Seydoux, stvárňujúca rolu Madeleine Swann opísanú ako lekárku a dcéru úkladného vraha, s ktorou James prvýkrát prichádza do styku na jej rakúskej klinike a aj napriek tomu, že ich prvá schôdzka je veľmi náhla, prebehne medzi nimi určitá iskra.

Odporúčané
Rebríček TOP bondoviek: Agent v službách MI6 s povolením zabíjať v mene jej veličenstva. Ktoré filmy o 007 sú tie najlepšie?   Rebríček TOP bondoviek: Agent v službách MI6 s povolením zabíjať v mene jej veličenstva. Ktoré filmy o 007 sú tie najlepšie? 6. októbra 2021 o 16:30

Tou druhou je krásna Monica Bellucci (stále sa neviem zmieriť s tým, že už oslávila 50-tku), ktorá si zahrá postavu s menom Lucia Sciarra. Okrem toho, že Lucia je vdova po zavraždenom mafiánovi pochádzajúca z drsného sveta mužov, no plne si uvedomuje svoju ženskú silu a príťažlivosť, je jej predstaviteľka zároveň najstaršou herečkou, aká kedy stvárnila Bond Girl. Myslím, že tento fakt ale nikomu nevadí a my sa radi pozrieme na všetky Belluccine prostriedky, ktorými donúti agenta 007, aby ju ochránil.

Agent 007 sa hlási o slovo v chladnom traileri pre najnovšiu bondovku Spectre

 Léa Seydoux (vľavo) a Monica Bellucci (vpravo)

Okrem spomínaných sa do svojej úlohy Eve Moneypenny vracia Naomi Harris. Treba si pripomenúť, že Naomi je prvou herečkou tmavej pleti, ktorá túto rolu stvárnila a taktiež sa jedná o jedinú Moneypenny s menom. O svojej postave sa vyjadrila tak, že vytvorila len akési premostenie od Skyfall a dodala jej určitú zodpovednosť za jej rozhodnutia v práci, ktorú chce vykonávať do konca života. Poslednou, nemenej krásnou herečkou je Stephanie Sigman, ktorá o svojej postave zaryto (a úspešne) mlčí. Všetky knihy o Jamesovi Bondovi skutočne prečítané nemám (pokiaľ ste to fakt netušili, tak náš agent s povolením zabíjať pochádza z pera Iana Fleminga), takže skutočný význam jej postavy sa pravdepodobne dozviem až v kine.

Agent 007 sa hlási o slovo v chladnom traileri pre najnovšiu bondovku Spectre

Naomi Harris (vľavo) a Stephanie Sigman (vpravo)

Domov
Zdieľať
Diskusia