Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
3. júna 2015, 11:25
Čas čítania 0:00
Dominik Vetrák

Ako sa natáčala epická scéna 8. epizódy Game of Thrones?

FILMY A SERIÁLY GAME OF THRONES
Uložiť Uložené

HBO uverejnilo video zobrazujúce priebeh a náročnosť natáčania bravúrnej scény z poslednej časti GoT, ktorá prekvapila aj čitateľov kníh.

Či za to môže fakt, že na scenári pre 5. sériu sa prvýkrát vôbec George R. R. Martin nepodieľal, alebo niečo iné, musíme bohužiaľ skonštatovať, že napriek svojej úžasnosti si najnovšia séria neurazila práve najlepšiu cestu. Latka je jednoducho postavená až príliš vysoko a niektoré epizódy ju nedosiahli. Budeme dúfať, že to skutočne nie je kvôli absencii Georgovej prítomnosti pri písaní scenára. Nenapíše totiž ani 6. sériu, a to kvôli dokončeniu 6. knihy. Stále však hovoríme o úžasnom seriáli, ktorý oplýva neuveriteľnými scénami, no a občas sa zadarí na celej čiare. 8. časť bola totiž dokonalá azda v každom smere, o záverečnej bitke ani nehovoriac. Tá prekvapila najviac čitateľov kníh, keďže v nich zobrazená nebola. Taktiež im poskytla odhalenie spoileru ohľadom mečov kovaných z Valyryjskej ocele. Natáčanie epickej záverečnej scény sa HBO rozhodlo zachytiť vo vlastnom bonusom videu, ktoré môžete vidieť nižšie. 

Domov
Zdieľať
Diskusia