Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
7. augusta 2014, 21:08
Čas čítania 0:00
Dominik Vetrák

Do roku 2020 uvidíme 32 filmových komiksoviek vrátane Avengerov, X-Men či Justice League!

FILMY A SERIÁLY AVENGERS DC DC KOMIKSOVKY JUSTICE LEAGUE MARVEL MARVEL FILMY A SERIÁLY
Uložiť Uložené

32 komiksových filmov v priebehu 6 rokov! Takýto nával v kinách nás čaká od Sony, Marvelu, DC s Warner a Foxu. Svety Spider-Mana, Avengerov, X-Men, Batmana a Supermana či celej Justice League sa enormne rozšíria!

Do roku 2020 uvidíme 32 filmových komiksoviek vrátane Avengerov, X-Men či Justice League!

Refresher sa pomaly ale iste mení na komiksovú stránku. Veľké množstvo rozsiahlych článkov, rýchlych správ, trailerov či obrázkov vás pohlcuje už dobrých pár mesiacov a zdá sa, že sa nám už úplne podarilo vtiahnuť vás do tohto neobyčajného, grandiózneho a úžasného sveta. Pritom sa z drvivej väčšiny venujeme len filmom, či už MCU (Marvel Cinematic Universe) alebo DCCU (DC Cinematic Universe). Len včera sme vám priniesli článok o budúcnosti Spideyho a hneď som sa púšťal do tohto. DC spoločne s Warner Bros. totižto oznámili dátumy svojich 9 komiksových filmov! Ak čítate naše komiksové články pravidelne, viete, že tých snímok s hrdinami bude asi už veľa. Schválne, skúste si tipnúť, koľko superhrdinských filmov uvidíme do konca roka 2020. Keď vám to poviem, určite budete prekvapení. Poďme ale pekne po poriadku.

Ako sa hovorí, železo treba kuť za horúca a v tomto prípade to platí dvojnásobne. Zoberme si taký Marvel, ktorý menšie ako 700 miliónové tržby z kina berie ako neúspech či sklamanie. Veď len Guardians of the Galaxy stihli za tri dni v USA zarobiť 94 miliónov dolárov a to nevravíme o Avengeroch či Iron Manovi. Warner spoločne s DC chcú tento úspech zopakovať a tak sa so svojimi filmami značne poponáhľali. Zatiaľ čo Marvel či Fox budujú svoje komiksové univerzá dlhé roky, DC v priebehu roka rozhodlo o 10 filmoch a ich dátumoch premiéry, pričom napríklad drvivá väčšina našich čitateľov okrem Batmana či Supermana veľa hrdinov nepozná. 

Do roku 2020 uvidíme 32 filmových komiksoviek vrátane Avengerov, X-Men či Justice League!

Začneme Marvelom, avšak výstižnejšie, keďže sme sa mu podrobne venovali v 10. diele Sveta MarveluKevin Feige a Joss Whedon (najväčšie hlavy zodpovedajúce za filmy) majú za sebou už 10 filmov a pritom máme potvrdené, že do roku 3. mája 2019 uvidíme ďalších 11, čo je celkom haluz. Vyzerať by to malo približne takto:

Už vydané filmy

Iron Man - 1. 5. 2008

Incredible Hulk - 17. 7. 2008

Iron Man 2 - 29. 4. 2010.

Captain America: The First Avenger - 4. 8. 2011

Thor - 28. 4. 2011

Avengers - 3. 5. 2012

Iron man 3 - 2. 5. 2013

Thor 2 - 7. 11. 2013

Captain America 2: The Winter Soldier - 3. 4. 2014

Strážcovia Galaxie - 31. júla 2014 

Budúce filmy

Avengers: Age Of Ultron - 30. apríla 2015

Ant-Man - 16. júna 2015

 Captain America 3 - 5. mája 2016

??? - 8. júna 2016 (pravdepodobne Dr. Strange)

???  - 5. mája 2017 (Thor 3)?

 Guardians of the Galaxy 2 - 28. júla 2017

??? - 3. novembra 2017 (Thor, Inhumans, Ms. Marvel či Black Panther?)

??? - 3. mája 2018 (Iron Man 4 alebo Avengers 3, kiež by to bol Iron Man, Avengers by mali viac času na „assembling“, keďže prídu noví hrdinovia a treba sa s nimi zoznámiť, ktovie)

??? - 6. júla 2018 (každý by si prial Hulka)

??? - 2. novembra 2018   

??? - 3. mája 2019 (Avengers 3?)

Užite si zostrihané zábery zo zatiaľ uvedených filmov, aj keď to mohli páni a dámy urobiť oveľa kruto-prísnejšie

Bude zaujímavé a hlavne napínavé sledovať, aké filmy Marvel zvolil a kam sa bude uberať ich budúcnosť. Poďme ale k najväčšej konkurencii, aspoň čo sa kvantity týka. DC má za sebou jeden jediný film z ich novovybudovaného sveta a je ním kritizovaný a nie príliš podarený (subjektívny názor) Man of Steel s príliš mnohými nelogickými rozhodnutiami a udalosťami vo filme. Zdá sa ale, že jeden snímok úplne stačí na to, aby sa hlavy Warneru rozhodli dať dokopy ďalších 9 filmov! Len tak, bez prípravy, určite aj bez uceleného plánu, ale čo, na to ešte čas bude. Mimochodom, zľakli sa Marvelu a ako prví stiahli chvost v súboji Captain America 3 vs Batman v Superman: Dawn of Justice (odteraz Bvs: DoJ). Oba filmy mali mať totižto premiéru 5. mája 2016, no bolo jasné, že Warner ustúpi a tak uvidíme clash of the titans, súboj Clarka Kenta a Brucea Wayna na plátne po prvýkrát 25. marca 2016

Do roku 2020 uvidíme 32 filmových komiksoviek vrátane Avengerov, X-Men či Justice League!

Poďme ale popremýšľať o ďalších filmoch. Je isté, že uvidíme Shazama, pravdepodobne si ho zahrá Dwayne Johnson. Ten už dlhšiu dobu teasuje svoju DC postavu, avšak stále nie je isté, či to bude Shazam či Black Adam. Istý je aj Aquaman a jeho predstaviteľ Jason Momoa (Game of Thrones, Slyova Bullet to the Head či remake Barbara Conana - meh). Údajne sa dokonca počas natáčania BvS: DoJ štáb premiestnil k vode na dlhšiu dobu, čo jasne naznačuje Aquamana. Ten by mal vo filme ale dostať len maličké cameo, takže si ho naplno užijeme až v Justice League a možno samostatnom počine. Ďalším stopercentným projektom bude Wonder Woman a jej predstaviteľka Gal Gadot, ktorá podpísala zmluvu na 4 filmy. Do kín by mal doraziť aj Sandman, ktorý by mal byť spracovaný úplne inak ako ostatné komiksy a vôbec by do sveta DCCU nemal zapadať. Nakoniec, je možné, že kopa filmov bude menšej produkcie a nedočkáme sa samých blockbusterov, ale napríklad sprievodných vecí. V uniknutých plánoch Warneru figurovala aj tímovka Flasha (ktorý dostane seriál už čoskoro) a Green Lanterna (nie, Reynolds ho hrať s najväčšou pravdepodobnosťou už nebude). Ako to nakoniec bude, sa budeme musieť nechať prekvapiť, dovtedy si môžeme predstavovať, že to bude vyzerať nejak takto.

Odporúčané
RECENZIA: Madame Web je najslabšia komiksovka za posledné roky RECENZIA: Madame Web je najslabšia komiksovka za posledné roky 15. februára 2024, 16:30

DC
Batman v Superman: Dawn of Justice - 25. marca 2016
??? (Shazam s The Rock?) – 5. augusta 2016
??? (Justice League?) – 23. júna 2017
??? (Wonder Woman?) – 17. novembra 2017
??? (Sandman?) – 23. marca 2018
??? (Man of Steel 2?) – 27. júla 2018
??? (Aquaman?) – 5. apríla 2019
??? (Batman? Pravdepodobne príde skôr) – 14. júna 2019
??? (Tímovka Flash-Green Lantern?) – 3. apríla 2020
??? (Justice League 2?) – 19. júna 2020

Do roku 2020 uvidíme 32 filmových komiksoviek vrátane Avengerov, X-Men či Justice League!

Zďaleka ale nekončíme! Na rade je Sony, ktoré vlastní práva na Spider-Mana a jeho svet. O jeho budúcnosti sme si všetko potrebné a dostupné napísali v tomto článku, takže sa pozrieme len na zoznam celovečerákov, ktoré nás čakajú a pravdepodobne neminú. Sony jednoducho odmieta vrátiť práva Marvelu, čo je pre nás veľká škoda, čo už.

Sony

Sinister Six - 11. novembra 2016
Black Cat - 2017
Venom Carnage - 2017/2018
Amazing Spider-Man 3 - 2018
Amazing Spider-Man 4 - 2020

Do roku 2020 uvidíme 32 filmových komiksoviek vrátane Avengerov, X-Men či Justice League!

Najlepšie na koniec, najmenej filmov, za to najviac kvalitných ponúkol/ponúkne Fox, presnejšie 21. Century Fox. Tí totižto vlastnia práva na svet X-Men. Timeline sveta mutantov sme dopodrobna rozobrali tu a tu, takže neváhajte klikať. Aké plány má ale Bryan Singer so sériou? Po skvelých Days of Future Past je isté, že uvidíme X-Men ApocalypsePotvrdený bol aj Gambit (ten z X-Men Origins: Wolverine, ktorý hádzal karty a bojoval s Wolverinom v tom pajzli), pričom rolu získal Channing Tatum. Kedy ale film uvidíme, je stále nejasné. Najdlhšie a snáď aj túžobne čakajú fanúšikovia na ohlásenia Deadpoola, skutočného vtipkujúceho zabijaka, nie ten výsmech, ktorý hral vo Wolverinovi Ryan Reynolds. Po Comic-Cone sme dostali aj testovaciu ukážku, ktorá by mala štúdio presvedčiť, aby dostali zelenú. Pevne dúfame, že to vyjde. V zozname filmov nemôže nefigurovať aj ďalšia sólovka Wolverina, ktorú pripravuje opäť Mangold (posledný ázijský Logan). O deji filmu sa snáď čoskoro dozvieme. Na záver by ste sa mali dozvedieť aj o X-Force, čo je drsnejšia odnož skupiny X-Men. Tvoria ju drsní týpci-mutanti a rozhodne medzi nimi nečakajte Kitty Pride. 


FOX
X-Men: Apocalypse - 27. mája 2016
Gambit (Channing Tatum) - žiadny dátum
Wolverine - 3 .marca 2017
Fantastic Four - 19. júna 2015
Fantastic Four 2 - 14. júla 2017

??? - 13.7. 2018 - tento slot je rezervovaný pre úplne neznámy film. Na Gambita je prineskoro a Deadpool nie je ani oficiálne oznámený, najskôr pôjde o X-Force alebo možný crossover X-Men a Fantastic Four.

Do roku 2020 uvidíme 32 filmových komiksoviek vrátane Avengerov, X-Men či Justice League!

Tak čo, rátali ste spolu so mnou? Ja som sa zastavil na čísle 32 a momentálne mi na um nepríde nič iné, než slová ako retardácia či šialenstvo. Je síce pravda, že tieto filmy pripravia 4 rôzne štúdiá, avšak už teraz vieme, že väčšina filmov od Sony pravdepodobne nebude stáť za to. O Fox ani väčšinu Marvelu sa báť nemusíme, avšak Warner s DC na mňa zatiaľ pôsobia dojmom dojnej kravy. 32 komiksoviek v priebehu 6 rokov je totálna nálož. Na ktoré filmy a z ktorej dielne sa tešíte najviac? Na Filmkulte budeme budúcnosť komiksoviek a filmov celkovo podrobne sledovať aj naďalej, takže nás lajkujte. 




Domov
Zdieľať
Diskusia