2. miesto
Klasika medzi klasikami. Druhé miesto získala pizza Margherita. Hovorí sa, že v jednoduchosti je krása, a presne to tento typ dokazuje. Červené paradajky, biela mozzarella a zelená bazalka majú pripomínať farby talianskej vlajky. Názov pizze pochádza od kráľovnej Margherity Savojskej, ktorej bola pizza podávaná v roku 1889. Panovníčka si pizzu zamilovala a jej vynálezca Raffaele Esposito sa rozhodol pomenovať ju po nej.

1. miesto
Kto sa teda stal celkovým víťazom súťaže o najlepšiu pizzu? Je to najikonickejšie talianske jedlo - Pizza Napoletana. Vyrába sa len z niekoľkých základných surovín, a to z paradajkovej omáčky, cesnaku a oregana. Táto pizza je známa svojou tenkou kôrkou a nadýchanými okrajmi, ktoré po správnom upečení získajú charakteristické „leopardie škvrny“.
V roku 2010 Európska únia uznala pizzu „Pizza Napoletana“ za zaručenú tradičnú špecialitu, čím potvrdila jej význam ako jedného z najobľúbenejších talianskych jedál na svete. A ako sa hovorí, pravá pizza Napoletana si nevyžaduje žiadne ďalšie prísady, iba pôvodné ingrediencie.
