7. miesto
Pizza al taglio je talianska pizza, ktorá sa pečie na obdĺžnikových plechoch a predáva sa nakrájaná na štvorce alebo obdĺžniky. Cena môže byť stanovená buď za plátok, alebo za kilogram. Tento typ pizze vznikol v Ríme koncom 50. rokov 20. storočia, keď bola pokrytá olivovým olejom a paradajkovou omáčkou.
Dnes je pizza al taglio obľúbeným pouličným jedlom nielen v Ríme, ale aj v iných oblastiach Talianska. Pri jej príprave sa kladie dôraz na dlhé kysnutie cesta.

6. miesto
Pizzette je malá verzia tradičnej pizze. Príprava pizzette je podobná príprave bežnej pizze - na cesto (ktoré môže byť v tomto prípade aj lístkové) sa nanášajú omáčky, syry a iné prísady. Zvyčajne sa podáva ako predjedlo, občerstvenie alebo ľahké jedlo. V rímskych pekárňach sa pizzetta často predáva na váhu. V niektorých kaviarňach ju dokonca môžete dostať zadarmo ako súčasť objednávky aperitívu.

5. miesto
Pizza Quattro formaggi je talianska pizza pokrytá štyrmi druhmi syra, ako už názov napovedá. Tradične sa na ňu používa mozzarella a tri ďalšie miestne syry, ako napríklad gorgonzola, fontina alebo Parmigiano-Reggiano. Výber syrov závisí od regiónu, kde si pizzu Quattro formaggi zrovna dáš. Niektoré pizzerie pridávajú k syrom bazalku a paradajky.
