Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Gastronovinky na Refresheri ti prináša Wolt Objednávaj si z množstva reštaurácií so skvelými zľavami na Wolte. S doručením. Objednaj si jedlo
Aktivuj si predplatné na pol roka zadarmo s ČSOB
včera 3. júla 2025 o 18:49
Čas čítania 2:29
Karolína Uličná

REBRÍČEK: Kto formuje gastro scénu na Slovensku? Toto je výber tých najlepších šéfkuchárov v krajine

REBRÍČEK: Kto formuje gastro scénu na Slovensku? Toto je výber tých najlepších šéfkuchárov v krajine
Zdroj: Unsplash/Michael Browning
GASTRO GASTRO BRATISLAVA GASTROPRIEMYSEL
Uložiť Uložené
Gastronovinky na Refresheri ti prináša Wolt Objednaj si jedlo

Medzi najväčšie hviezdy slovenského kulinárskeho neba patrí napríklad Daniel Tilinger, ktorého meno rezonuje v súvislosti s očakávanou michelinskou hviezdou.

Prinášajú chute, ktoré menia každodenné jedlo na zážitok a dokazujú, že slovenská gastronómia má svetové ambície. Gastro u nás prežíva v posledných rokoch rozmach práve vďaka šikovným šéfkuchárom.

Do krajiny prichádzajú prestížne kulinárske inštitúcie ako Gault & Millau či Falstaff a čoraz častejšie sa hovorí o prvej hviezde Michelin pre Slovensko. V takomto prostredí je čoraz dôležitejšie ukazovať tých, ktorí stoja za výnimočnými chuťami.

Preto vznikol výber top šéfkuchárov Slovenska v roku 2025, ktorý zostavil Forbes. Zohľadňovalo sa jedlo, kvalita servisu, úspechy aj osobnosť kuchára. Kto teda patrí do TOP 10 slovenských šéfkuchárov?

Odporúčané
Tieto slovenské reštaurácie by mohli získať michelinskú hviezdu. Je to prelomový okamih, hovoria šéfkuchári Tieto slovenské reštaurácie by mohli získať michelinskú hviezdu. Je to prelomový okamih, hovoria šéfkuchári 27. marca 2025 o 18:00

Roman Borovský – Reštaurácia Semillon

V bratislavskom Semillone stavia na sezónnosti, technickej precíznosti a elegantnej kombinácii slovenských surovín s francúzskou školou. Vo vinárstve Predium Vráble vytvára Roman Borovský v Semillone zážitkovú gastronómiu, ktorú si všimli aj prestížne bedekre.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Semillon Restaurant (@semillonrestaurant)



Jozef Breza – Reštaurácia Gašperov mlyn

Na Spiši ponúka zážitkovú degustáciu postavenú na poctivých lokálnych surovinách a osobnom príbehu rodinného podniku. Už desať rokov vedie kuchyňu v Gašperovom mlyne v Batizovciach, ktorý patrí medzi najuznávanejšie podniky u nás a dostal sa aj do rebríčka La Liste medzi top tisícku reštaurácií sveta.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Gašperov mlyn (@gasperovmlyn)


Lukáš Hesko – Reštaurácia Irin

Fine dining koncept v Bratislave, kde sa stretáva filozofia japonskej estetiky s kreativitou a modernou európskou kuchyňou. Šéfkuchár s bohatými skúsenosťami zo zahraničia stojí za bratislavskou reštauráciou Irin, ktorá prináša zážitkovú gastronómiu a patrí k najzaujímavejším konceptom otvoreným v posledných rokoch.

Vchod do bratislavskej reštaurácie Irin šéfkuchára Lukáša Heska.
Vchod do bratislavskej reštaurácie Irin šéfkuchára Lukáša Heska. Zdroj: Refresher/Samuel Majdek
Čítaj na ďalšej strane
Článok pokračuje na ďalšej strane
Strana 1 z 3
Domov
Zdieľať
Diskusia