Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Gastronovinky na Refresheri ti prináša WoltObjednávaj si z množstva reštaurácií so skvelými zľavami na Wolte. S doručením.Objednaj si jedlo
Čítaš poslednú stranu článku:
Toto sú najhoršie jedlá sveta: Turistom najviac nechutí na severe Európy, problém majú aj s českou kuchyňou
Gastronovinky na Refresheri ti prináša WoltObjednaj si jedlo

4. Svið

Krajina pôvodu: Island

Tento pokrm pochádza z Islandu. Za komplikovaným názvom sa skrýva varená kozia hlava. Podáva sa s rôznymi prílohami a konzumovať ju začali stovky rokov dozadu, keď si ľudia nemohli dovoliť plytvať jedlom. 

kozia hlava
Zdroj: Taste Atlas

3. Calskrove

Krajina pôvodu: Švédsko

Toto jedlo vzniklo vo Švédsku pre nerozhodných zákazníkov. Má byť riešením pre tých, ktorí si nevedia vybrať medzi burgerom a pizzou. Hlavnou ingredienciou je totiž pizza cesto, v ktorom je zabalený burger a hranolky.

Calskrove
Zdroj: Taste Atlas

2. Blodpalt

Krajina pôvodu: Laponsko (Fínsko)

Zo severu pochádza aj druhé najmenej chutné jedlo. Tentokrát z Fínska. Ide o pirôžky z ražnej alebo jačmennej múky. Poliate sú zvieracou krvou a niekedy sa plnia aj mäsom.

Blodplatar
Zdroj: Taste Atlas

1. Blodplättar

Krajina pôvodu: Švédsko

Absolútne najnechutnejšie jedlo pochádza opäť zo severu. Je veľmi podobné tomu predošlému. V tomto prípade to však nie sú krvou poliate pirôžky, ale palacinky. Sú podávané na slano a pochádzajú zo Švédska. 

Blodplättar
Zdroj: Taste Atlas

Celkový rebríček má až 100 miest a umiestnili sa v ňom rovno tri české jedlá. Na 31. mieste skončila česká cesnaková polievka, na 64. maslová pomazánka a na 70. sa umiestnil Karlovarský suchár. Slovenské jedlá sa do výberu nedostali. 

Čítaj na predchádzajúcej strane
Dočítal si celý článok
Strana 3 z 3
Späť
Zdieľať
Diskusia