Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Gastronovinky na Refresheri ti prináša WoltObjednávaj si z množstva reštaurácií so skvelými zľavami na Wolte. S doručením.Objednaj si jedlo
Čítaš článok:
Toto sú najhoršie jedlá sveta: Turistom najviac nechutí na severe Európy, problém majú aj s českou kuchyňou
Gastronovinky na Refresheri ti prináša WoltObjednaj si jedlo

7. Želé z úhora

Krajina pôvodu: Anglicko

Táto rybia pochúťka pochádza z Anglicka a pripravovať sa začala už v 18. storočí. Je to uvarený úhor v bylinkovej vode. Ryba po prevarení získa konzistenciu želatíny, ktorá mnohým nechutí.

želé z úhora
Zdroj: Wikimedia Commons/ JanesDaddy

6. Chapalele

Krajina pôvodu: Chile

Toto jednoduché jedlo, ktoré pochádza z Čile, sa vyrába sa len z múky a zemiakov. Pripravuje sa rôznymi spôsobmi. Môže sa variť, pražiť alebo piecť.

jedlo
Zdroj: Taste Atlas/ Christian Cordova

5. Smažené hodvábne červy

Krajina pôvodu: Thajsko

V Ázii sa často hmyz považuje za pochúťku. Jednou z nich sú aj červy. Populárne sú primárne v Bangkoku, kde ich na trhoch môžu turisti ochutnať.

Červy
Zdroj: Taste Atlas
Čítaj na ďalšej straneČítaj na predchádzajúcej strane
Článok končí na ďalšej strane
Strana 2 z 3
Späť
Zdieľať
Diskusia