Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
dnes 25. októbra 2024 o 15:11
Čas čítania 0:23
Vincenc Novák

Instagram zakáže screenshoty niektorých správ. Chce tak predchádzať sexuálnemu obťažovaniu

Instagram zakáže screenshoty niektorých správ. Chce tak predchádzať sexuálnemu obťažovaniu
ZAHRANIČIE INSTAGRAM TECHNOLOGICKÉ NOVINKY
Uložiť Uložené

Kvôli novému obmedzeniu na Instagrame už nebude možné robiť snímky obrazovky pri zverejňovaní miznúcich fotografií v súkromných správach.

Podľa BBC je toto opatrenie súčasťou súboru nových pravidiel zameraných na ochranu mladých ľudí pred sexuálnym vydieraním. V posledných rokoch sa totiž na Instagrame zvýšil počet prípadov, keď podvodníci nútili ľudí posielať explicitné obrázky, ktoré potom používali na vydieranie.

Odporúčané
Samsung predstavil inteligentnú domácnosť, ktorú riadi AI. Tieto produkty spravia z tvojho bývania dokonalý smart-home (FOTO) Samsung predstavil inteligentnú domácnosť, ktorú riadi AI. Tieto produkty spravia z tvojho bývania dokonalý smart-home (FOTO) 23. októbra 2024 o 9:00

Nové obmedzenie sa má vzťahovať len na fotky, ktoré v chate odošleš na jedno zobrazenie. Všetky ostatné správy, príspevky aj príbehy však budeš môcť naďalej screenshotovať bez obmedzenia.

Spoločnosť Meta, ktorá vlastní Instagram, tvrdí, že nové pravidlá navrhla v spolupráci s odborníkmi na ochranu detí. V súčasnosti nie je jasné, kedy presne sa nové obmedzenie zavedie, ale pravdepodobne to bude čoskoro.

Domov
Zdieľať
Diskusia