Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Tento článok je sponzorovaný obsah spoločnosti Samsung.
dnes 23. októbra 2024 o 9:00
Čas čítania 2:55
Sponzorovaný obsah

Samsung predstavil inteligentnú domácnosť, ktorú riadi AI. Tieto produkty spravia z tvojho bývania dokonalý smart-home (FOTO)

Samsung predstavil inteligentnú domácnosť, ktorú riadi AI. Tieto produkty spravia z tvojho bývania dokonalý smart-home (FOTO)
Zdroj: samsung
TECH SAMSUNG
Uložiť Uložené

Čo povieš na takéto cool bývanie?

Predstav si, že žiješ v domácnosti, ktorú ti ovládajú technológie poháňané umelou inteligenciou. Cez televízor si skontroluješ termostat, práčka ti automaticky nastaví režim podľa typu bielizne a chladnička ti zanalyzuje jej vnútorný obsah a navrhne recepty. Nie, nie je to fikcia. Takéto bývanie si vieš zariadiť so špičkovými spotrebičmi značky Samsung.

Spoločnosť nedávno predstavila koncept smart home v priestore Chapter v pražských Holešoviciach, kde si návštevníci mohli vyskúšať, aké je to žiť v nadčasovom bývaní. Priestor bol od kuchyne, cez obývačku až po práčovňu vybavený inteligentnými spotrebičmi, ktoré ti zjednodušia fungovanie celej domácnosti. Nižšie nájdeš vypísané konkrétne smart zariadenia a dôvody, prečo sú pre tvoj domov jednoducho must-have.

samsung
Zdroj: Samsung

💡Inteligentná chladnička Samsung Family Hub

Bežná chladnička má jednu funkciu – chladiť. No čo keby tvoja chladnička kontrolovala aj ostatné spotrebiče či prehrávala YouTube videá? Toto dokáže Samsung Family Hub, inteligentná chladnička vybavená 21,5-palcovou obrazovkou, ktorá slúži ako centrum pre správu tvojej domácnosti.

Táto chladnička ťa nielen informuje o stave tvojich ostatných spotrebičov, ale taktiež ti navrhne recepty podľa jej obsahu, vytvorí nákupné zoznamy alebo si na nej skontroluješ sociálne siete. Okrem iného, vďaka vnútorným kamerám môžeš na svojom telefóne sledovať obsah chladničky, čo sa ti zíde napríklad pri nakupovaní.

Samsung
Zdroj: Samsung

Samsung Family Hub má tiež zabudovanú asistentku Bixby, ktorá dokáže rozpoznať, kto práve chladničku používa. Ranný súhrn ťa informuje o počasí, správach či trvanlivosti potravín. Toto všetko ti umožní zabudovaná domovská obrazovka, ktorá sa sama zapne, keď podídeš k chladničke. Nové modely z roku 2024 priniesli ešte lepšiu integráciu s aplikáciami, vylepšenú personalizáciu a širšiu podporu pre hlasové ovládanie.

Samsung Family Hub

💡Televízor Samsung Neo QLED 4K

Poriadny filmový zážitok si vychutnáš cez mimoriadne tenký televízor Samsung Neo QLED 4K (model QE65QN90D) s mini-LED podsvietením, vďaka ktorému si pozrieš svoj obľúbený film s detailným obrazom, presnými farbami a hlbokými kontrastmi.

Čo tak si pozrieť staré filmové klasiky, no v novom kabáte? Funkcia AI Upscaling využíva umelú inteligenciu na to, aby zvýšila rozlíšenie tvojich obľúbených rozprávok z detstva, športových prenosov a ďalšieho obsahu na úroveň 4K.

Nemusíš sa ani báť, že by ti unikla dôležitá zápletka v deji filmu. Televízor vďaka umelej inteligencii dokáže vyhodnotiť obsah samotných scén a izoluje hlasy od ostatných zvukov. Tým pádom zreteľne zachytíš každé slovo dialógu aj v rušnom prostredí. Samsung Neo QLED 4K má okrem iného aj integrovaný systém SmartThings Hub, cez ktorý dokážeš raz-dva ovládať svetlá, termostaty, kamery a ďalšie zariadenia. 

Samsung
Zdroj: Samsung
Samsung Neo Qled 4k

💡Duo práčky a sušičky Samsung

Táto dvojica bude tvojim obľúbeným pomocníkom pri praní bielizne. Samsung práčka WW8400D a sušička DV90BB9545GBS7 majú funkciu AI Control, vďaka ktorým ti spotrebiče automaticky vyberú ideálne nastavenie podľa typu bielizne, a ty nebudeš zbytočne strácať čas manuálnym nastavovaním.

S režimom AI Energy dokážeš efektívne sledovať a znižovať spotrebu práčky, ktorý tiež monitoruje spotrebovanú energiu a odhaduje účet za elektrinu v reálnom čase. V prípade, že režim využiješ, s technológiou Ecobubble sa môžeš tešiť až o 70% nižšiu spotrebu, pretože využíva studenú vodu namiesto horúcej a zároveň predlžuje prací cyklus.

Duo je navzájom prepojené – sušička prijíma informácie z práčky, a podľa toho si prispôsobí ideálny program na oprané prádlo. Navyše s aplikáciou SmartThings môžeš tieto spotrebiče ovládať na diaľku a sledovať tak proces prania či sušenia priamo zo svojho telefónu.

Samsung
Zdroj: Samsung
Inteligentná práčka a sušička Samsung

💡Samsung Bespoke Jet Complete

S tyčovým vysávačom Samsung Bespoke Jet Complete si upratovanie doslova zamiluješ. Tento výkonný pomocník má vysokú saciu silu, ergonomický dizajn pre jednoduché ovládanie a systém All-in-One Clean Station, ktorý automaticky vyprázdni zásobník bez zbytočného uvoľňovania prachu do vzduchu.

O dokonale čistý domov sa ti postará výkonný motor HexaJet s 135 000 otáčkami za minútu a príkonom 580 W. Plus, ak si potrpíš na tom, aby tvoj vysávač ladil s interiérom, vieš si vybrať z niekoľkých farebných variantov.

samsung
Zdroj: Samsung
Samsung Bespoke Jet Complete

💡Samsung Galaxy Tab S10+

Svoju inteligentnú domácnosť doplň elegantným tabletom Samsung Galaxy Tab S10+ s veľkým 12,4-palcovým Super AMOLED displejom. Tento model s kapacitou 512 GB má dostatok miesta na aplikácie, hry a multimediálne súbory. Tablet je tiež vybavený výkonným procesorom a podporou multitaskingu, čo z neho robí ideálny nástroj na prácu a zábavu.

Ak si umelecká duša, tablet má pero S Pen, s ktorým si vychutnáš detailné kreslenie a písanie. Okrem toho zariadenie tiež podporuje SmartThings Hub, čo ti umožňuje jednoducho ovládať inteligentnú domácnosť priamo z tabletu.

Samsung
Zdroj: Samsung
Samsung Galaxy Tab S10+

 

Späť
Zdieľať
Diskusia