Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
dnes 16. októbra 2024 o 7:51
Čas čítania 1:46
Magdalena Trajerová

Vlasy ako od kaderníka aj bez Dysonu. Toto je 7 najlepších cenovo dostupných nástrojov na úpravu vlasov

Vlasy ako od kaderníka aj bez Dysonu. Toto je 7 najlepších cenovo dostupných nástrojov na úpravu vlasov
MÓDA VLASY A ÚČESY
Uložiť Uložené

Dokonalá ofina a vlny ako zo salónu. Kto by si to neprial?

Najlepší kaderníci pre Guardian zostavili zoznam vecí, ktoré môžeš urobiť, aby si získal/a profesionálny strih. A čo je na tom najlepšie? Sú benevolentné k tvojej peňaženke. Od profi techniky až po hrebeň za 2 eurá. Zisti, ktoré beauty hacky odporúčajú odborníci na vlasovú starostlivosť.

7. Textúrovacie epilačné nožnice

nůžky
Zdroj: Svět kadeřnictví

Striháš si doma ofinu, ale zdá sa ti bez objemu? Pomôžu ti textúrovacie nožnice. Stačí ich použiť na prestrihnutie ofiny. „Moja rada pre domáce strihanie znie: nikdy ju nestrihajte tak nakrátko, ako to robí váš kaderník. Vždy budete potrebovať dĺžku navyše, aby ste ju mohli neskôr upraviť.“

6. Žehlička na vlasy

žehlička na vlasy
Zdroj: Svět kadeřnictví

Všestranný nástroj na vykúzlenie hladkého a lesklého vzhľadu, očarujúcich kučier alebo plážových vĺn. Všetko je to o technike, ktorú so žehličkou na vlasy používate. Môžete si zaobstarať aj termoaktívny sprej na ochranu vlasov pred teplom. Dlhodobé pôsobenie tepla na vlasy bez ochrany totiž môže poškodiť ich štruktúru.

5. Hodvábna čiapka

Satin Hair Bonnetabs je obojstranná saténová čiapka na kučeravé vlasy s gumičkou. Ideálna na spánok, cez noc neprídeš ani o tvar, ani o objem. Cena: okolo 10 €
Satin Hair Bonnetabs je obojstranná saténová čiapka na kučeravé vlasy s gumičkou. Ideálna na spánok, cez noc neprídeš ani o tvar, ani o objem. Cena: okolo 10 € Zdroj: Kucerave.sk/Bonnetabs

Hodvábna čelenka sa tradične používa na afro a vlasy s textúrou. Je mierne elastická a dostatočne veľká, aby sedela na celých vlasoch. Znižuje však riziko zamotania a krepovatenia všetkých textúr vlasov. Nosenie na noc ochráni lesk vlasov počas spánku a minimalizuje potrebu dodatočného tepelného stylingu na druhý deň.

4. Natáčky na vlasy so suchým zipsom

natáčky
Zdroj: Svět kadeřnictví

Samodržiace natáčky na vlasy majú suchý zips, ktorý drží prameň na mieste a účinne tvaruje vlasy. Nechce sa ti každý deň fénovať ofinu? Investuj do stredne veľkých natáčok na vlasy so suchým zipsom. Použi jednu alebo dve na suché vlasy. Natoč ofinu dozadu smerom od tváre, nalakuj ju trochou laku na vlasy a nechaj pôsobiť desať minút.

Takto získaš dokonale natočenú ofinu. Valčeky môžeš použiť aj na hornej časti hlavy na nadvihnutie vlasov, keď sa ti nechce umývať a fénovať vlasy.

3. Pinzetový hrebeň

Tupírovací hřeben
Zdroj: Svět kadeřnictví

Hoci melírom z 80. rokov už dávno odzvonilo, tento hrebeň môže byť dobrým nástrojom na oddeľovanie častí vlasov. Vďaka jeho tenkému koncu môžeš dosiahnuť rovné, čisté rozdelenie.

2. Teplovzdušná kefa

Horkovzdušný kartáč
Zdroj: Svět kadeřnictví

Ak sa ti fénovanie zdá zložité alebo ťa z neho bolia ruky, zaobstaraj si teplovzdušnú kefu. Fén je zabudovaný priamo v kefe, takže sa dá použiť takmer na akýkoľvek účes. Dokáže dodať vlasom objem, narovnať ich alebo zľahka natočiť. Vďaka malým rozmerom sa výborne hodí aj na cestovanie. Priestor v kufri môžeš využiť na suveníry.

1. Trojitá kulma na vlasy

Trojkulma na vlasy
Zdroj: Svět kadeřnictví

Nástroj, ktorý vytvorí rovnomerné vlny v priebehu niekoľkých sekúnd. Nástavce sú dostatočne veľké, takže namiesto copov získate voľné, prirodzené vlny. Pri korienkoch vlasov stačí pramene zľahka natočiť a potom postupne zvyšovať tlak, keď ich ťaháte ku končekom. Výsledné vlny budú rovnomerné a lesklé a vďaka trojitým nadstavcom ich budeš mať za chvíľu. Či už dávaš prednosť plážovým, boho alebo glam štýlom, táto kulma ti nesmie chýbať.

Späť
Zdieľať
Diskusia