Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Vyskúšaj klub Refresher+ už od 1 € 😱
včera 27. septembra 2024 o 15:41
Čas čítania 2:23
Anna Vondráková

Zuckerberg predstavil nové Meta okuliare. Prinesú virtuálnu realitu aj automatický preklad reči

TECH FACEBOOK MARK ZUCKERBERG META (FIRMA)
Uložiť Uložené

Dvojdňové podujatie, ktoré sa konalo v Kalifornii, bolo zamerané na vývoj technológií a prinieslo niekoľko noviniek.

Nižšie nájdeš súhrn najdôležitejších informácií z poslednej konferencie spoločnosti Meta a Marka Zuckerberga. 

Okuliare Orion AR

Na prvý pohľad vyzerajú takmer ako akékoľvek iné okuliare, nie sú však vôbec obyčajné. Orion využíva rovnaké druhy generatívnych schopností umelej inteligencie ako súčasné inteligentné okuliare Ray-Ban, ale pridáva sa k nim vizuálny prvok. Prostredníctvom vlnovodov v šošovkách vysiela pred oči používateľa obraz, ktorý umocňuje jeho zážitok s VR.

Hardvér Orionu sa skladá z okuliarov, bezdrôtovej výpočtovej krabičky a tzv. „neurónového náramku", ktorý používateľ nosí na ruke a reaguje na gestá, akými sú napríklad údery. Nepotrebuješ k nim žiadny počítač ani smartfón na to, aby fungovali. Orion však ešte nie sú hotové, takže nie sú dostupné na predaj.

Mark Zuckerberg meta okuliare
Zdroj: Facebook/Mark Zuckerberg

Vylepšenia existujúcich okuliarov Ray-Ban

Ako už bolo spomenuté v predchádzajúcom texte, okuliare Orion AR nie sú prvými „inteligentnými“ okuliarmi spoločnosti Meta. Tie existujúce sa teraz dočkajú vylepšení. Spoločnosť uvádza aj nové štýly, napríklad priehľadný rámik a nový rad prechodových šošoviek. Novinkou bude aktualizácia softvéru, ktorá pridá funkciu Pripomienky. Tá ti pomôže lepšie si zorganizovať deň, napríklad zapamätať si nákupný zoznam. 

Odporúčané
Fenomén Skibidi Toilet: Záchody s ľudskými hlavami vo vojne proti kamerám. Bizarný príbeh sledujú stovky miliónov ľudí Fenomén Skibidi Toilet: Záchody s ľudskými hlavami vo vojne proti kamerám. Bizarný príbeh sledujú stovky miliónov ľudí 22. júna 2024 o 12:30

Vylepšenia sa dočkala aj umelá inteligencia Meta AI a spoločnosť pracuje na preklade reči v reálnom čase. Počas konferencie si Mark Zuckerberg a mexický MMA zápasník (a bývalý šampión UFC) Brandon Moreno dokonca vyskúšali funkciu prekladu konverzácie naživo na stagi. Moreno rozprával španielsky a Zuckovi to automaticky prekladalo do angličtiny a naopak. Spočiatku budú okuliare schopné prekladať medzi angličtinou a španielčinou, taliančinou a francúzštinou.

 
 
 
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Artificial Intelligence (AI) • ChatGPT (@chatgptricks)

Predstavili aj nový headset. Koľko bude stáť Quest 3S?

Najnovšia náhlavná súprava pre virtuálnu realitu od spoločnosti Meta sa nazýva Quest 3S a na trh prichádza za pôvodnú uvádzaciu cenu modelu Quest 2, teda 299,99 dolárov (približne 268 eur). Nový headset má mnoho rovnakých funkcií ako drahší Quest 3 vrátane rovnakého čipu Snapdragon XR2 Gen 2 a používa rovnaké ovládače Touch Plus.

Jeho cena je však nižšia vzhľadom na to, že Quest 3S nemá snímač hĺbky, ponúka obrazovky s nižším rozlíšením, užšie zorné pole a má aj menej kompaktný obal ako model 3. S modelom 3S spoločnosť Meta teraz zjednodušuje svoju ponuku VR tým, že prestáva ponúkať modely Quest 2 a Quest Pro.

 
 
 
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Meta (@meta)

Nové funkcie AI

Čoskoro sa ti na Facebooku a Instagrame môže zobrazovať obsah generovaný umelou inteligenciou na základe tvojich záujmov alebo aktuálnych trendov v sekcii nazvanej „Imagined for you“. AI dokáže zakomponovať tvoju tvár do rôznych fiktívnych scenárov a ty si budeš môcť predstaviť seba ako postavu z videohry alebo dokonca astronauta. Táto funkcia je však zatiaľ vo fáze testovania.

Odporúčané
Toto nie je Kendall: Modelka predala spoločnosti Meta svoju tvár za milióny dolárov, s jej AI verziou si teraz môžeš písať Toto nie je Kendall: Modelka predala spoločnosti Meta svoju tvár za milióny dolárov, s jej AI verziou si teraz môžeš písať 11. októbra 2023 o 16:00

Meta tiež spolupracuje s celebritami, ktoré jej majú pomôcť prilákať používateľov k jej chatbotom. Používatelia (zatiaľ) len v Spojených štátoch tak budú môcť počúvať odpovede hlasom Johna Ceny, Judi Dench, Awkwafiny, Keegana-Michaela Keya a Kristen Bell.

Novinkou v oblasti umelej inteligencie má byť aj automatický preklad a dabing takzvaných relácií na Instagrame a Facebooku. Funkcia má odstrániť jazykovú bariéru a umožniť používateľom sledovať videá nahrané v rôznych jazykoch preložené do ich rodného jazyka. Okrem toho nástroj sľubuje, že bude schopný simulovať hlas hovoriaceho v inom jazyku a synchronizovať s ním pery.

Samozrejme, to nie je všetko, čo Meta Connect priniesla. Ďalšie nové funkcie a podrobnejší opis vyššie spomenutých sú k dispozícii na webovej lokalite Meta.

Domov
Zdieľať
Diskusia