Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
včera 4. októbra 2024 o 9:30
Čas čítania 9:43
Martin Adam Pavlík

Hospodár Martin Bagar: Na farme by som rád privítal Mira Jaroša, Kaliho a Simu. V Markíze som mohol byť športový komentátor

Hospodár Martin Bagar: Na farme by som rád privítal Mira Jaroša, Kaliho a Simu. V Markíze som mohol byť športový komentátor
Zdroj: Archív TV Markíza
REFRESHER FARMA FARMA 16 REALITY ŠOU TELEVÍZIA MARKÍZA
Uložiť Uložené

„Súťažiaci si často chcú len dokázať, že na to majú alebo potrebujú ukázať, že sú lepší, než tí, ktorých predtým videli v telke. Niektorí však odchádzajú zlomení a nešťastní. Nedá to každý,“ tvrdí.

Je prísny, ale aj spravodlivý. Ide z neho prirodzený rešpekt, no vie tiež zažartovať a oceniť dobre odvedenú prácu. Martin Bagar je v reality šou Farma už stálicou. Každý ho pozná ako hospodára, ktorý zadáva farmárom úlohy a následne ich kontroluje a hodnotí. Farmu nakrúca od druhého ročníka, pričom momentálne beží na obrazovkách televízie Markíza už šestnásta sezóna.

Opäť je plná konfliktov a excesov. Diváci aj tentokrát sledujú cestu poriadne rozličnej vzorky súťažiacich k snovej výhre, plnú zvratov a šokujúcich prekvapení. Ako ich Bagar vníma? Okrem iného prezradil viacero vecí zo zákulisia šou a priblížil to, kedy sa uňho prejavila láska k zvieratám.

Ak sa ti páči podobný obsah, pridaj sa do klubu Refresher+ a čítaj všetky články na našom webe bez zbytočných obmedzení. Nájdeš tam viacero reportáží zo zahraničia, profilov osobností či desivé kriminálne príbehy.

V tomto článku si prečítaš:
  • Ako sa dostal k farmárčeniu.
  • Ako sa pripravuje na nakrúcanie.
  • Či sa niektoré scény točia na viackrát.
  • Či sleduje šou aj doma v TV.
  • Ktorých súťažiacich z aktuálneho ročníka má najradšej.
Martin Bagar hospodár Farma Farma 16
Zdroj: Archív TV Markíza

Súčasná farmárska zostava je až prekvapivo pracovitá a poctivá. Mincami pri nich rozhodne nešetríte. Rátali ste na začiatku s tým, že sa im bude tak dariť?

S tým som určite nerátal. Ešte som v živote nemal tak šikovných a pracovitých farmárov, ale komplikuje mi to plány, pretože neušetrím. (smiech)

Predsa len ich však čaká ešte dlhá cesta. Ľudí na farme vždy ubúda, no úloh a zvierat pribúda. Myslíte, že to povedie k väčším konfliktom a napätiu? Budú sa lámať charaktery?

Snažím sa im tie najťažšie úlohy dávať vtedy, keď ich tam je ešte veľa. Plus si nemyslím, že práve to, koľko im toho dávam, by dokázalo lámať ich charaktery. Práca je len jedna z vecí, ktoré na nich na farme vyplávajú. Pôsobí na nich aj izolácia či rôznorodý kolektív.

Odsledovať, čo sa deje 24 hodín denne na vyše 40 kamerách pre mňa nie je reálne, tomu sa venuje štáb v réžii. Vždy pred odchodom za farmármi dostanem od kolegov všetky informácie, ktoré potrebujem.

Všetky úlohy do detailov vymýšľate farmárom vy alebo sa riadite pokynmi réžie?

Vymýšľanie úloh je tímová práca. V rámci tohto tímu sa špecializujem na stavebné úlohy. Tým, že ide pre mňa už o trinástu sezónu, dokážem odhadnúť, čo farmári potrebujú k tomu, aby dokázali splniť konkrétnu úlohu. Zbytočne by som im totiž zadával niečo, k čomu nemajú dostatočné prostriedky.

Martin Bagar hospodár Farma Farma 16
Zdroj: Archív TV Markíza

Ako sa pripravujete na jednotlivé nakrúcania? Máte nejakého jazykového alebo hereckého kouča, či vsádzate na prirodzenosť?

Nemám, vsádzam na prirodzenosť. Avšak už ako malé dieťa som hrával v muzikálovom súbore. A dokonca, keď otvárali Markízu, hlásil som sa za moderátora do jednej vedomostnej súťaže. Síce ma nevzali, pán Rusko mi povedal, že by zo mňa mohol byť športový komentátor. To som však odmietol, pretože neviem, ani čo je offside. (smiech)

Odporúčané
Adam Štrba z Love Islandu: Dal by som si MMA zápas s Lucom Brassim (Rozhovor) Adam Štrba z Love Islandu: Dal by som si MMA zápas s Lucom Brassim (Rozhovor) 27. septembra 2024 o 16:30

Čo sa týka prípravy, máme vždy tímový briefing, kde zistím, čo sa na farme udialo. Keď totiž idem na pľac, musím už vedieť to, čo bude následne vidieť divák v TV. Potom robím aj to, že si krátko pred nakrúcaním skontrolujem materiál pre farmárov, aby všetko sedelo. Potom je to na pľaci už freestyle, i keď niektoré veci, ktoré musím povedať, sa treba vopred naučiť. Moderátor s hospodárom totiž posúvajú dej tejto reality šou.

Všetky informácie o dianí na farme teda dostávate iba sprostredkovane? Nepozeráte vôbec videozáznamy?

Odsledovať, čo sa deje 24 hodín denne na vyše 40 kamerách pre mňa nie je reálne, tomu sa venuje štáb v réžii. Vždy pred odchodom za farmármi dostanem od kolegov všetky informácie, ktoré potrebujem.

Sledujete teda spätne šou doma.

Áno, priznám sa, že sledujem, pretože milujem sarkastické komentáre Alice.

Máte tým pádom aj prehľad o tom, čo o vás kto hovorí.

Všímam si to. Niekedy ma totiž farmári chcú aj oklamať a občas sa im to podarí. Ja na to však vždy prídem, práve vďaka tomu, že to pozerám v TV. (smiech)

Martin Bagar hospodár Farma Farma 16
Zdroj: Archív TV Markíza

V TV vyzerá rozdávanie úloh a ich kontrola celkom jednoducho a prirodzene, ale točíte niekedy tieto veci na viackrát, kým to nie je podľa predstáv režiséra šou?

Zväčša ideme na prvú dobrú, máme aj pár technických výnimiek – napríklad, keď letí lietadlo alebo keď mi spadne mikrofón.

Jedným z najkontroverznejších momentov tejto série, ktoré sa ihneď stali virálnymi, bol sex Matúša s Lenkou. Ako hodnotíte podobné excesy na farme? Nepoburuje vás to?

Pridaj sa do klubu REFRESHER+
Základné
5 €
Účtuje sa raz za 4 týždne
1,25 € / Týždeň
Prístup ku prémiovým článkom
Prístup k benefitom
Menej reklám
150 kreditov každé 4 týždne na nákup benefitov
Ročné - 17 %
60 € 50 €
Účtuje sa raz za rok
0,96 € / Týždeň
Prístup ku prémiovým článkom
Prístup k benefitom
Úplne bez reklám
2 000 kreditov ihneď na nákup benefitov
Zdieľanie článkov kamošom
Všetky možnosti predplatnéhoMám zľavový kód
Dokončením súhlasím s pravidlami a podmienkami portálu Refresher.
Pridaj sa do klubu REFRESHER+

Čo sa dozvieš po odomknutí?

  • Ktoré známe osobnosti by chcel vidieť na farme.
  • Kto zo slovenských celebrít by podľa neho nevydržal na farme viac ako 24 hodín.
  • S ktorými farmármi z predošlých ročníkov je v kontakte aj dnes.
  • Ako vníma exfarmárov, ktorí dostali šancu zabojovať o výhru znova.
Dočítať článok
Máš už predplatné?
Prihlásiť sa
Dočítať článok
Poslať sms
Pošli SMS na 8877 s textom CLANOK 167723 a dočítaj tento článok.
Cena SMS za otvorenie článku je 3,50 € s DPH. Ako to funguje?
Odomknúť cez SMS
Tento článok
Poslať sms Ako to funguje?
Všetky články na mesiac
🤩 Len 1,50€ navyše
POSLAŤ SMS Ako to funguje?
Po odomknutí získaš
Prístup ku prémiovým článkom
Prístup k benefitom
Napr.: PPV kód na Oktagon 62 , Životopis za pár minút s Kickresume ZDARMA alebo Pizza v Oggi ZDARMA
Zobraziť všetky (9)
Späť
Zdieľať
Diskusia