Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
dnes 19. septembra 2024 o 13:52
Čas čítania 0:46
Jela Vážanová

Kofola prosí o pomoc s hľadaním stratených sudov. Povodne ich odplavili až na „Balaton“

ZAUJÍMAVOSTI KOFOLA POVODNE NA SLOVENSKU
Uložiť Uložené

Kofola hľadá odplavené sudy a ďakuje ľuďom, ktorí ich nachádzajú.

Ničivé povodne za posledné dva týždne prudko zasiahli Slovensko i Česko a doplácajú na to aj mnohé firmy. Obľúbená značka sladkého nápoju Kofola  tiež čelí stratám, kvôli zatopeniu ich skladu v českom Krnove. Fotky odplavených sudov sa rýchlo rozšírili po internete a preto Kofola v oficiálnom stanovisku na svojom webe vyjadrila prosbu o pomoc. 

 

„Ak by chcel niekto pomôcť aj nám, má šancu. V Krnove bol vyplavený sklad obalov. Silná povodňová vlna nám odniesla vratné nerezové sudy, tzv. KEG-y, ktoré využívame pre naše čapované nápoje. Za ich vrátenie do Kofoly budeme nálezcom veľmi vďační. Vďaka našim obchodným tímom sme schopní si ich vyzdvihnúť kdekoľvek v Česku. Mrzelo by nás, keby pre povodeň zostali tam, kde nepatria – teda v prírode,“ uviedol Jannis Samaras, jeden zo zakladateľov Kofoly.

kofola sklady vytopené
Zdroj: Facebook (Kofola)

Vďaka dobrej príprave sa Kofole podarilo minimalizovať škody vo väčšine výrobných miest. Hladina vody v Krnove však dosiahla vyššiu hranicu ako v roku 1997 a mesto utrpelo aj stratu prúdu. Firma sa napriek tomu snaží postaviť na nohy a začať s upratovaním škôd. 

Niektoré sudy odplavilo dokonca až na český Balaton – neďaleký rybník, ktorý miestni nazvali po maďarskom jazere. 

Kofola
Zdroj: Facebook (Jirka Pirka Pirka)
Domov
Zdieľať
Diskusia