Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
10. septembra 2024 o 17:36
Čas čítania 0:52
Aneta Gospičová

Playstation predstavilo PS5 Pro. Očakávaná novinka bude stáť 799 eur

TECH PLAYSTATION 5 TECHNOLOGICKÉ NOVINKY
Uložiť Uložené

Bude mať o takmer 50 % lepší výkon.

Spoločnosť Playstation potvrdila oficiálne vydanie ďalšej konzoly PS5 Pro. Na trhu bude oficiálne dostupná od 7. novembra. Novinka z dielne SONY vyjde nadšencov videohier 799,99 eur.

Americký návrhár videohier Mark Cerny počas prezentácie uviedol, že PS5 Pro sa bude od pôvodnej PS5 líšiť v troch bodoch. Prvým je zlepšenie výkonu CPU (procesor) o takmer 50 %, vďaka čomu bude možné hrať hry v režime 60 FPS bez toho, aby hráči museli obetovať vysoké detaily a rozlíšenie. 

Hráči si už nebudú musieť vyberať medzi performance (vyššia plynulosť) a quality módmi (lepšia grafika). Po novom bude aj performance mód v grafickej kvalite ako v režime quality. 

PS5 Pro ponúkne aj lepšie technológie Ray tracingu, a teda celkového nasvietenia a odrazu svetiel od povrchov a predmetov. Dobrým príkladom je hra Gran Turismo 7. Na konzole PS5 Pro budú povrchy áut odrážať odrazy v reálnom čase počas pretekov. Na záver je tu lepšie rozlíšenie, ktoré vývojári dosiahli vďaka softvéru s umelou inteligenciou.

K cene 799 eur si hráči, ktorí chcú hrať fyzické hry z krabičiek, budú musieť pripočítať aj cca 120 eur pre vkladateľnú mechaniku diskov. Za zvýšenú cenu možno môže aj fakt, že konzola v sebe nebude mať klasické 1 TB SSD úložisko, ale rovno 2-terabajtové. Je možné, že v budúcnosti vyjde PS5 Pro s 1TB SSD diskom, ktoré bude o dosť lacnejšie.

PS5 PRO
Zdroj: Sony
Domov
Zdieľať
Diskusia