Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
20. augusta 2024 o 14:12
Čas čítania 0:46
Radoslava Juračková

Pred ministerstvom kultúry sa chystá netradičný protest. Účastníkov čaká trojhodinová párty, sety odohrajú domáci DJi

KULTÚRA HUDBA KLUBY A BARY MARTINA ŠIMKOVIČOVÁ
Uložiť Uložené

Podujatie má byť radostnou oslavou rozmanitej kultúry. Uskutoční sa už o týždeň.

Slovenská klubová scéna plánuje pred budovou Ministerstva kultúry SR usporiadať párty. Podujatie s názvom „Kultúrny Mejdan“ sa bude konať 28. augusta na Námestí SNP. Názov eventu vznikol v reakcii na poslanca NR SR Rudolfa Huliaka, ktorý prehlásil, že sa „na Slovensku chystá mejdan ako na Ukrajine.“ Informujú o tom organizátori v tlačovej správe.

Usporiadatelia podujatia popisujú párty ako radostnú oslavu kultúry a lásky k hudbe. „Tento protestný ‚Mejdan‘ má za cieľ ukázať nielen pánovi Huliakovi, ale aj jeho známym zo SNS aktuálne spravujúcim rezort kultúry, že slovenská kultúra predstavuje široké spektrum tvorby, ktorá sa rozvíja v európskom a svetovom kontexte,“ píšu organizátori.

Usporiadatelia žiadajú odstúpenie ministerky i tajomníka rezortu

Párty má trvať 3 hodiny, začať by mala o 18.00 hod. Na podporu slovenskej kultúry zahrajú sety slovenskí DJi či producenti a producentky.

Akcia je klasifikovaná ako občiansky protest a klubová scéna ju organizuje v spolupráci s platformou Otvorená kultúra. V tlačovej správe uvádzajú, že sa stotožňujú s požiadavkami tejto platformy voči Ministerstvu kultúry. Tie zahŕňajú napríklad žiadosť o odstúpenie ministerky Martiny Šimkovičovej či tajomníka úradu Lukáša Machalu.

Organizátori vytvorili aj event na Facebooku, v ktorom sa môžeš pridať a sledovať najnovšie aktualizácie o podujatí.

Budova Ministerstva kultúry SR na Námestí SNP v Bratislave.
Budova Ministerstva kultúry SR na Námestí SNP v Bratislave. Zdroj: Wikimedia/Wizzard
Domov
Zdieľať
Diskusia