Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
21. augusta 2024 o 11:00
Čas čítania 5:02
Richard Balog

Vybrali sme TOP 10 hranatých hodiniek od prémiových značiek. Atraktívne modely Hermès či Cartier kúpiš aj za férové ceny

Vybrali sme TOP 10 hranatých hodiniek od prémiových značiek. Atraktívne modely Hermès či Cartier kúpiš aj za férové ceny
Zdroj: MR PORTER
MÓDA HODINKY MÓDA MÓDNE DOPLNKY
Uložiť Uložené

Hľadáš ikonické hodinky s hranatými líniami, ktoré ti dodajú elegantný štýl? Pokračuj v scrollovaní a nájdeš modely s rukopisom renomovaných značiek.

Hodinky považujeme za jeden z najlepších módnych doplnkov, ktoré môžeš vlastniť. Vo svete, kde má väčšina náramkových modelov okrúhle puzdro (podľa odhadov odvetvia približne 80 %), je nosenie hodiniek v obdĺžnikovom respektíve štvorcovom tvare spôsobom, ako vyčnievať z davu a zároveň vyzerať elegantne. 

Rovnako ako okrúhle modely, aj hranaté sú k dispozícii v širokej škále štýlov a cenových kategórií, vďaka čomu si na svoje prídu nováčikovia, ale tiež skúsení zberatelia, ktorí si chcú rozšíriť svoju zbierku. Vybrali sme TOP 10 hranatých hodiniek s rukopisom značiek ako Hermès, Cartier alebo Tag Heuer.

Rozumieme, že ceny nami vybraných štýlov v zozname sú v mnohých prípadoch veľmi vysoké, preto, ak hľadáš modely švajčiarskych hodiniek z druhej ruky, pozri si zoznam 6 online obchodov, v ktorých kúpiš originálne produkty za výhodné ceny.

Ak ťa bavia články o módnych trendoch, teniskách, outfitoch alebo inšpiratívnych ľuďoch, ktorí vynikajú v odevnom priemysle, umení a kultúre, staň sa členom klubu REFRESHER+ a získaš prístup bez obmedzení k celému obsahu na webe.
Odporúčané
TOP 10 luxusných švajčiarskych hodiniek z druhej ruky. Značky Rolex či Hublot môžeš mať aj bez toho, aby si predal obličku TOP 10 luxusných švajčiarskych hodiniek z druhej ruky. Značky Rolex či Hublot môžeš mať aj bez toho, aby si predal obličku 23. apríla 2024 o 11:00

laCalifornienne Daybreak Automatic 1 727 €

Zoznam otvárame cenovo najdostupnejším, ale neprehliadnuteľným modelom Daybreak Automatic od spoločnosti laCalifornienne, ktorá je známa tým, že vdychuje nový život historickým hodinkám a okrem toho ručne vyrába maľované kožené remienky.

V ponuke online obchodu MR PORTER nás najviac oslovila verzia s veľkosťou puzdra 36 milimetrov z pozlátenej nehrdzavejúcej ocele na hrubom semišovom remienku v sýtom zelenom odtieni, ktorý dokonale ladí s arabskými číslicami, logom, palmou a indexmi na ciferníku. Presnosť hodiniek zabezpečuje švajčiarsky quartzový strojček ETA.

Precízna práca hodinárov v kombinácii s jedinečným dizajnom osloví ľudí, ktorí radi vyčnievajú z davu.

La Californienne Daybreak Automatic
Zdroj: MR PORTER

Baume & Mercier Hampton 1 990 €

V cenovej kategórii do 2 000 eur nájdeš ešte jeden atraktívny model obdĺžnikových hodiniek – tentoraz s oceľovým puzdrom aj remienkom od značky Baume & Mercier.

Model Hampton patrí medzi obľúbené, a to vďaka elegantnému a subtilnému vzhľadu, ktorý podčiarkne tvoj vzhľad. Majú pekný modrý ciferník a puzdro inšpirované autentickými štýlmi Art Deco, ktoré hodinárska firma so skoro 200-ročnou históriou a sídlom v Ženeve vyrábala v tomto období.

Hodinky Baume & Mercier Hampton sú vybavené quartzovým strojčekom MHH057, majú zafírové sklíčko a v tvojej zbierke môžu byť za 1 990 eur. Čo je veľmi férová ponuka.

Baume & Mercier Hampton
Zdroj: MR PORTER

Hermès Timepieces Heure H 2 550 €

Medzi najkrajšie hodinky s obdĺžnikovým tvarom patria Hermès Timepieces Heure H, ktoré vďaka jemnému vzhľadu ľahko zakomponuješ do svojich outfitov. Vďaka veľkosti puzdra 25 milimetrov sú ideálne na ženskú ruku.

Puzdro hodiniek v tvare písmena „H“ sa nedá pomýliť. Tento malý variant je ručne zostavený vo Švajčiarsku, je definovaný spomínaným rámom z nehrdzavejúcej ocele a ľahko čitateľným bielym slnečným ciferníkom. Je upevnený na vymeniteľnom koženom remienku v charakteristickom oranžovom vyhotovení, ktorý sa prispôsobí tvaru zápästia.

S kúpou týchto hodiniek Hermès nemôžeš urobiť žiadnu chybu. Cena je 2 550 eur. Super vyzerá tiež svetlomodrá verzia.

Hermès Timepieces Heure H
Zdroj: NET-A-PORTER

Cartier Tank Must 3 800 €

Možno najznámejší model obdĺžnikových hodiniek nájdeš v produktovom liste spoločnosti Cartier, ktorá je známa aj vďaka ikonickým náramkom, prsteňom či náhrdelníkom.

Štýl Tank Must s rímskymi číslicami sa v tomto prípade vyznačuje subtilnými líniami, pričom puzdro z nehrdzavejúcej ocele má priemer 33,7 milimetra a skvelo vyzerá na mužskej aj ženskej ruke. Výrazné hodinové a minútové ručičky z modrej ocele poháňa vlastný quartzový strojček s autonómiou osem rokov.

Napriek tomu, že hodinky Cartier Tank Must boli pôvodne uvedené na trh v 70. rokoch, stále sú aktuálne a žiadané medzi mladými zberateľmi hodiniek. Nečudujeme sa, sami by sme ich radi vlastnili v zbierke. Cena je 3 800 eur. 

Cartier Tank Must
Zdroj: MR PORTER

Cartier Santos-Dumont 4 500 €

Hodinky s dizajnovým podpisom francúzskej spoločnosti Cartier majú v zozname najpočetnejšie zastúpenie, a to aj vďaka modelu s názvom Santos-Dumont, ktorý má charakteristický štvorcový vzhľad, do ktorého sme sa zamilovali.

Spoločnosť vyrobila pôvodný model týchto hodiniek na žiadosť brazílskeho letca Alberta Santosa-Dumonta v roku 1904, ktorý si želal náramkové hodinky s veľkým ciferníkom kvôli rýchlemu určeniu času počas letu. Výrazné hranaté puzdro s veľkosťou 31,4 milimetra je z ocele, na ktorom je pripevnený strieborný ciferník s rímskymi číslicami a typickými modrými oceľovými ručičkami. Dizajn dopĺňa osem skrutiek po celom obvode puzdra. Pružný remienok je z aligátorej kože v tmavomodrom vyhotovení. 

Cartier Santos-Dumont
Zdroj: MR PORTER
Odporúčané
Toto je 6 online obchodov, v ktorých kúpiš originálne modely švajčiarskych hodiniek z druhej ruky   Toto je 6 online obchodov, v ktorých kúpiš originálne modely švajčiarskych hodiniek z druhej ruky 21. mája 2023 o 18:15

Hermès Timepieces Cape Cod Automatic 4 725 €

Miesto v našich srdciach si získal aj ďalší model z dielne módneho domu Hermès, ktorý okrem luxusných kabeliek a obuvi vyrába tiež takéto krásne náramkové hodinky. 

Hermès Timepieces Cape Cod Automatic má puzdro z ocele s priemerom 33 milimetrov a automatický strojček kalibru H1912 švajčiarskej výroby so 45 hodinovou rezervou. Hodinky zdobí minimalistický dizajn a ciferník s arabskými číslicami, ktorý okrem času ukazuje aj dátum. Celkový elegantný vzhľad v tomto prípade podčiarkuje kožený remienok v hnedom odtieni s bielym prešívaním. 

Cena na úrovni 4 700 eur zodpovedá kvalite použitých materiálov, automatickému strojčeku a samozrejme zvučnosti značky so sídlom v Paríži. 

Hermès Timepieces Cape Cod Automatic
Zdroj: MR PORTER

Cartier Tank Américaine Automatic 5 500 €

Chválou nemôžeme prestať šetriť ani pri ďalšom vyhotovení obdĺžnikových hodiniek so znakom parížskej firmy Cartier na ciferníku so zafírovým sklíčkom.

Typ hodiniek Cartier Tank Américaine Automatic má puzdro z nehrdzavejúcej ocele s veľkosťou 41,6 milimetra a vynikne na mužskej ruke. Ide o klasický kúsok horologického dizajnu a ikonu, ktorú na svojom zápästí nosilo a nosí množstvo úspešných mužov vrátane Remiho Maleka či Timothéeho Chalameta.

Hodinky poháňa automatický strojček a sú ukotvené v rafinovanom remienku z aligátorej kože v tmavomodrom vyhotovení. Strieborný ciferník je vybavený rímskymi číslicami a ručičkami v tvare meča. Samozrejmosťou je tiež charakteristická modrá korunka z bočnej strany.

Cartier Tank Américaine Automatic
Zdroj: MR PORTER

Cartier Tank Française Automatic 6 200 €

Asi ti je jasné, ktoré hodinky máme vo svojom wishliste. Modely z dielne Cartier sú pre nás dokonalým stelesnením elegancie. Plný počet bodov udeľujeme tiež modelu Tank Française Automatic, ktorý kúpiš v online obchode MR PORTER za 6 200 eur. 

Tento nadčasový kúsok z ocele „Française“ je vyrobený vo Švajčiarsku a funguje vďaka automatickému strojčeku s 37 hodinovou rezervou chodu. Pýši sa elegantným puzdrom s veľkosťou 36,7 milimetra v tvare obdĺžnika, ručičkami v tvare meča z modrej ocele, ukazovateľom dátumu a klasickými rímskymi číslicami v čiernej a striebornej farbe.

Ľahko prispôsobiteľný oceľový náramok pohodlne prilieha k zápästiu a podčiarkuje výnimočnosť týchto luxusných hodiniek značky Cartier. Získaj kus histórie a štýlu.

Cartier Tank Française Automatic
Zdroj: MR PORTER

Jaeger-LeCoultre Reverso Classic Medium 8 800 €

Renomovaný švajčiarsky výrobca hodiniek Jaeger-LeCoultre, ktorý založil Antoine LeCoultre v roku 1833, síce nie je taký populárny ako napríklad Rolex či Audemars Piguet, ale ponúka luxusné modely za poriadne vysoké ceny.

Ak hľadáš obdĺžnikový štýl hodiniek a tvoj rozpočet je na hranici 9 000 eur, tvojej pozornosti by nemali uniknúť Jaeger-LeCoultre Reverso Classic Medium so švajčiarskym quartzovým strojčekom kalibru 822/2. História tohto atraktívneho modelu siaha do roku 1931, keď ich spoločnosť vytvorila pre britských dôstojníkov, ktorí hrali pólo v Indii.

Hodinky sú inšpirované štýlom Art Deco, majú odolné telo z ocele, zafírové sklíčko, kontrastné modré ručičky a úzky čierny remienok z aligátorej kože, ktorý v priebehu rokov získa jedinečnú patinu.

Jaeger-LeCoultre Reverso Classic Medium
Zdroj: NET-A-PORTER

Cartier Tank Louis Cartier 14 100 €

Na záver sme si nechali chuťovku pre skúsených hodinkových nadšencov. Ide o luxusný model Cartier Tank Louis Cartier pokrytý 18-karátovým zlatom s remienkom z aligátorej kože v tmavozelenom vyhotovení, ktoré ladí s ciferníkom bez číslíc.

Tieto ikonické hodinky boli po prvýkrát predstavené v roku 1917 a sú inšpirované vzhľadom tankov, ktoré prechádzali bojiskami počas 1. svetovej vojny. Atraktívny kúsok s veľkosťou puzdra 25,5 milimetrov poháňa zložitý, ručne naťahovaný strojček švajčiarskej výroby kalibru 1917 MC s 38-hodinovou rezervou chodu. Nechýba ani charakteristická modrá korunka z bočnej strany, pomocou ktorej sú hodinky naťahované.

S takýmto modelom Cartier zahviezdiš všade, kam prídeš. Cena je na úrovni 14 000 eur.

Cartier Tank Louis Cartier Gold
Zdroj: MR PORTER
Ak hľadáš hodinky s nižšou cenou, pozri sa napríklad na modely Longines DolceVita, Frederique Constant Classics Carrée alebo Oris Rectangular.
Odporúčané
8 automatických hodiniek do 3 000 eur, do ktorých by si určite mal investovať 8 automatických hodiniek do 3 000 eur, do ktorých by si určite mal investovať 20. septembra 2023 o 13:00
Domov
Zdieľať
Diskusia