Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
17. augusta 2024 o 16:02
Čas čítania 0:32
Eva Thonhauserová

Meghan Markle porušila prísne kráľovské pravidlo. Urobila obrovský kariérny krok a začala podnikať

ZAHRANIČIE BRITSKÁ KRÁĽOVSKÁ RODINA SPRÁVY ZO SVETA
Uložiť Uložené

Meghan sa spolu s princom Harrym vzdala kráľovských povinností už v roku 2020.

Meghan Markle, manželka princa Harryho, plánuje spustiť vlastnú luxusnú lifestylovú značku American Riviera Orchard, čím by porušila kráľovský protokol, keby ešte patrila medzi aktívnych členov kráľovskej rodiny.

Meghan totiž na propagáciu značky využíva svoj titul vojvodkyne zo Sussexu, čo je pre členov kráľovskej rodiny striktne zakázané, informuje portál Tyla

Meghan a princ Harry sa vzdali kráľovských povinností v roku 2020 a presťahovali sa do Kanady a neskôr do Ameriky, aby unikli neustálemu mediálnemu tlaku a mohli začať nový život. V kráľovskej rodine by takéto podnikanie nebolo možné, pretože členovia nesmú svoje tituly využívať na reklamu či osobné projekty. 

Podľa experta Trevora Cooka by používanie kráľovského titulu na propagáciu podnikania malo vážny vplyv na povesť a integritu kráľovskej inštitúcie. Tento krok by vyžadoval opatrnosť, pretože členovia kráľovskej rodiny musia starostlivo vyvažovať svoje osobné záujmy s povinnosťami voči monarchii.  

Ilustračná fotka.
Ilustračná fotka. Zdroj: TASR/AP
Späť
Zdieľať
Diskusia