Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
23. júla 2024 o 8:42
Čas čítania 0:34
Radoslava Juračková

Gréci monitorujú pláže dronmi. Sledujú tým dodržiavanie nového zákona

ZAUJÍMAVOSTI GRÉCKO MORE PLÁŽE
Uložiť Uložené

Tento rok zaviedli nový zákon, ktorého cieľom je vyprázdniť pláže od turistov.

Viaceré európske krajiny v poslednom čase bojujú proti turizmu. S obdobným problémom aktuálne zápasí aj Grécko. Ich pláže sú plné ležadiel a slnečníkov, ktoré často podnikatelia prenajímajú nelegálne. Vláda preto pláže sleduje dronmi a vyberá pokuty, informuje o tom timeout.com.

Premiér Kyriakos Mitsotakis v marci zaviedol zákon, ktorý minimalizuje počet ležadiel na pláži. Podľa neho musí byť 70 % pláže bez ležadiel a turisti musia medzi sebou dodržiavať väčšie rozostupy.

Vláde sa však ťažko sleduje, či sa pravidlá dodržiavajú, a preto začali pláže monitorovať dronmi. Ich cieľom je sledovať, či prenajímatelia ležadiel dodržiavajú reštrikcie a nerobia biznis „načierno“.

Ako informuje portál, za 5 dní vyzbierali na pokutách za nelegálny prenájom až 350-tisíc eur. Grécko má vlastnú aplikáciu s názvom The MyCoast app, v ktorej nájdeš certifikovaných prenajímateľov týchto služieb.

Domov
Zdieľať
Diskusia