Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
1. júla 2024 o 9:30
Čas čítania 4:08
Jana Chovancová

Matúš pracuje pre výletné lode: Nikdy by som sa nenakláňal cez zábradlie, môže sa to skončiť fatálne

Matúš pracuje pre výletné lode: Nikdy by som sa nenakláňal cez zábradlie, môže sa to skončiť fatálne
Zdroj: Matúš Tomášik
ZAUJÍMAVOSTI CESTOVANIE NIKDY BY SOM...
Uložiť Uložené

Aj na výletnej lodi existuje niekoľko pravidiel, ktoré by mal každý dodržiavať. Ohroziť môžeš nielen seba, ale aj ostatných pasažierov.

Výletnú loď si mnohí predstavujú ako dovolenku v luxusnom hoteli, kde všetko môžu. Nie je to však úplne pravda a na vlastnej koži sme sa o tom presvedčili aj my, zamestnanci Refresheru, keďže sme plavby výletnou loďou absolvovali. Platí tam zopár pravidiel a pasažieri zodpovedajú nielen za vlastnú bezpečnosť, ale aj za bezpečnosť ostatných ľudí.

Aby sme ti priblížili, ako to na takej výletnej lodi môže vyzerať, v spolupráci so zamestnancom výletnej lode sme napísali tento článok. Prezradí ti, na čo si treba dať pozor aj to, čomu sa radšej vyhnúť, aby bola plavba príjemným zážitkom pre všetkých.

V Refresheri ti každý deň prinášame zaujímavý content. Ak sa ti naša tvorba páči a chceš podporiť redakciu, staň sa aj ty členom klubu Refresher+. Získaš tak neobmedzený prístup k prémiovému obsahu a mnohým ďalším super benefitom.

Matúš Tomášik pracuje pre lodnú spoločnosť Costa Cruises v segmente rozvoja obchodu. My sme sa ho pýtali na prešľapy, na ktoré by si mal dať každý pozor predtým, ako navštívi výletnú loď.

Nikdy by som... si na loď nevzal predmety, ktoré môžu spôsobiť požiar

Veľa ľudí si podľa Matúša myslí, že výletná loď je niečo podobné ako hotel a že si na ňu môže vziať bežné predmety, ako napríklad žehličku na vlasy či kulmu. Na výletných lodiach sú však tieto veci zakázané.

Odporúčané
Šimon žil v kláštore s mníchmi a cestoval „vlakom smrti“: Bolo to náročnejšie, ako som čakal, ale chcem to zažiť znova (Rozhovor) Šimon žil v kláštore s mníchmi a cestoval „vlakom smrti“: Bolo to náročnejšie, ako som čakal, ale chcem to zažiť znova (Rozhovor) 30. júna 2024 o 12:30

„Ľudia by si mali dať pozor na to, čo si so sebou na výletnú loď prinesú, a vyvarovať sa zakázaných vecí. Veľakrát sa stáva, že sa žiaľ s takýmito vecami na palubu lode nedostanú. Je to preto, že môžu spôsobiť požiar,“ vysvetľuje Matúš.

Požiar na výletnej lodi je jedna z najhorších možných situácií. Predmety, ktoré si berieš na palubu, vždy skontroluje personál.

Predtým ako sa dostaneš na výletnú loď, prejde tvoja batožina cez skener. Veci, ktoré sú na lodi zakázané, ti personál vezme.
Predtým ako sa dostaneš na výletnú loď, prejde tvoja batožina cez skener. Veci, ktoré sú na lodi zakázané, ti personál vezme. Zdroj: Matúš Tomášik

„Tieto veci sa kontrolujú pred vstupom na loď. Ak ich personál nájde, nemusí ťa s nimi na loď pustiť. Z osobnej skúsenosti však viem, že nie vždy si kontrolujúci tieto veci všimne a nejakým spôsobom sa ľudia na loď dostanú aj so žehličkou či s kulmou. Môže to byť veľmi nebezpečné a každý by mal dbať na to, aby nedošlo k nebezpečenstvu,“ hovorí. 

Pred vstupom na loď vyzerá kontrola podobne ako na letisku, keď batožina prechádza cez skener. Zakázané predmety bezpečnostný personál zadrží.

Pridaj sa do klubu REFRESHER+
Základné
5 €
Účtuje sa raz za 4 týždne
Prístup ku prémiovým článkom
Prístup k benefitom
Menej reklám
150 kreditov každé 4 týždne na nákup benefitov
Ročné
50 €
Účtuje sa raz za rok
Prístup ku prémiovým článkom
Prístup k benefitom
Úplne bez reklám
2 000 kreditov ihneď na nákup benefitov
Zdieľanie článkov kamošom
Všetky možnosti predplatnéhoMám zľavový kód
Dokončením súhlasím s pravidlami a podmienkami portálu Refresher.
Vyskúšaj predplatné REFRESHER+
a čítaj všetko bez obmedzení
Pridaj sa k predplatiteľom
alebo Odomkni článok cez SMS
Pošli SMS na 8877 s textom CLANOK 162451 a dočítaj tento článok.
Cena SMS za otvorenie článku je 3,50 € s DPH. Ako to funguje?
Dočítaj článok do konca za SMS v hodnote 3,50€. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj články bez obmedzení celý mesiac - predplatné len za 1,50€ navyše v porovnaní s jedným článkom. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj bez obmedzení celý mesiac. Stačí poslať SMS (za 5€). Ako to funguje?
POSLAŤ SMS

Čo sa dozvieš po odomknutí?

  • Aké ďalšie veci si so sebou na loď nesmieš vziať.
  • Čo by si určite nemal/a robiť pod vplyvom alkoholu.
  • Od kedy je na lodi nočný pokoj a na akom mieste nemusí platiť.
  • Čo ti hrozí, ak by si chodil po palube nahý, a prečo sa nedostaneš ku kapitánovi. 
Domov
Zdieľať
Diskusia