Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
14. júna 2024 o 18:42
Čas čítania 1:01
Ilona Hobzová

Na Netflixe trenduje nový horor. Príbeh o zmutovanom žralokovi pod Eiffelovkou však v recenziách mnohí skritizovali

Na Netflixe trenduje nový horor. Príbeh o zmutovanom žralokovi pod Eiffelovkou však v recenziách mnohí skritizovali
FILMY A SERIÁLY EIFFELOVA VEŽA FRANCÚZSKO HOROR NETFLIX
Uložiť Uložené

Režisérom filmu je Xavier Gens, ktorý pracoval na populárnych sériách ako Londýnske gangy (Gangs of London) či Lupin.

Francúzsky horor Žraloky v Paríži (Under Paris) trhá sledovanosťou rekordy a aktuálne sa nachádza medzi najtrendujúcejšími v rámci slovenského Netflixu. Ako to už pri mnohých hororoch býva, čím je film populárnejší, tým sú reakcie rozporuplnejšie.

„V rieke v Paríži sa objaví obrovský žralok a môže to byť nevídaný masaker. A tak musí zasiahnuť vedec, ktorý sa zároveň snaží vyrovnať s nedávnou tragédiou,“ uvádza sa v opise obsahu filmu.

Režisérom filmu je Xavier Gens, ktorý pracoval na populárnych seriáloch ako Londýnske gangy (Gangs of London) alebo populárny Lupin. V úlohe vedkyne sa predstaví Bérénice Bejo, ktorá má na konte nomináciu na Oscara za úlohu vo filme Umelec (The Artist).

Názory na film v širokej verejnosti sú však pomerne rôznorodé. Napríklad na ČSFD získal film celkové hodnotenie len 40 % a prevládajú skôr negatívne recenzie. „To, že nevinný, hlúpy nápad o žralokoch pod Eiffelovou vežou berú smrteľne vážne, by mi nemuselo nutne vadiť. Ale film je tragická nuda s nevýraznými postavami, nevýraznými hercami a so slabou počítačovou grafikou,“ znie jeden z komentárov.

Odporúčané
RECENZIA - Tiché miesto: Prvý deň je skôr emotívnou drámou o ľudskosti než desivým hororom RECENZIA - Tiché miesto: Prvý deň je skôr emotívnou drámou o ľudskosti než desivým hororom 28. júna 2024 o 12:00

„Tak toto bola vyslovene sr*čka. Už začiatok, keď plávajúce žraloky záhadne rušili signál kamery k potápačom, ma ubezpečil, že to bude veľká blamáž. Pridaj k tomu záhadný vývoj žraloka z jeho obyčajného druhu na nejaký nový, vyšší druh, ktorý sa dokáže rozmnožovať, dokáže prežiť v sladkej vode Seiny a vytvoriť si hniezdo pod parížskou budovou, a máte skvelý koktail blbostí, pri ktorom sa čudujete, na čo sa to vlastne pozeráte,“ povedal ďalší.

Objavujú sa však aj pozitívne recenzie, ktoré vyzdvihujú napätie popretkávané vtipmi, prácu s kamerou a sympatické postavy.

Domov
Zdieľať
Diskusia