Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
7. júna 2024 o 16:30
Čas čítania 0:41
Radoslava Juračková

IIHF pridala do povinného hokejového výstroja špeciálny chránič. Nosiť ho budú všetci bez výnimky

ŠPORT HOKEJ SLOVENSKÁ HOKEJOVÁ REPREZENTÁCIA ŠPORT
Uložiť Uložené
Články o športe ti prináša Fortuna. Zaregistruj sa a vyber si svoj bonus!chcem bonus

Novým opatrením chcú chrániť zdravie hráčov a predchádzať tragédiám.

Medzinárodná hokejová federácia zavádza pre hráčov nové pravidlo. Povinne budú musieť nosiť chránič krku, informujú o tom tvnoviny.sk. IIHF sa tak rozhodla na základe minuloročnej tragédie, pri ktorej zomrel hokejista Adam Johnson. Súper mu nechcene korčuľou počas zápasu prerezal krk. 

 
 
 
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa IIHF (@iihfhockey)

Chránič budú nosiť všetci bez výnimky

Niektoré štáty či organizácie opatrenie zaviedli bezprostredne po tragédii. Ide o Veľkú Britániu, Nemecko a kanadskú juniorskú ligu WHL.

IIHF pôvodne nechala opatrenie na báze dobrovoľnosti a hráčom ochranu len odporúčala. Dnes však pristúpila k tomu, že chránič krku bude povinnou súčasťou výbavy hráčov všetkých kategórií.

V prípade porušenia opatrenia bude hráča čakať trest. Organizácia v pravidlách nový bod definovala takto: „Všetci hráči všetkých kategórií musia nosiť chránič proti prerezaniu krku, ktorý je určený na tento špecifický účel a je vyrobený tak, aby kryl čo najväčšiu časť krku. Chránič proti prerezaniu krku sa musí používať správnym spôsobom a nesmie byť v žiadnom prípade nejako upravovaný alebo nahradzovaný. Za porušenie pravidla, ktoré nasleduje po upozornení rozhodcom, sa uloží menší trest.“

Domov
Zdieľať
Diskusia