Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
30. mája 2024 o 15:33
Čas čítania 0:43
Radka Klučárová

Toto sú najlepšie letecké spoločnosti na rok 2024. Medzi konkurenciou uspel aj Ryanair

ZAUJÍMAVOSTI DOVOLENKA LIETADLO RYANAIR
Uložiť Uložené

Portál AirlineRatings.com okrem iného vyzdvihol aj najlepšie nízkonákladové spoločnosti.

Portál AirlineRatings.com zverejnil rebríček najlepších leteckých spoločností. Na prvom mieste sa umiestnili aerolínie Qatar Airways. Karty zamiešali faktory, akými sú vek flotily, nehodovosť, spätná väzba cestujúcich či celková bezpečnosť.

Na vrchole rebríčka Qatar Airways vystriedali spoločnosť Air New Zealand, ktorá zvíťazila vlani. „Stali sa číslom jedna v mnohých kľúčových oblastiach, aj keď v top desiatke bolo hodnotenie veľmi tesné,“ poznamenal šéfredaktor portálu AirlineRatings Geoffrey Thomas. 

V prvej desiatke sa umiestnili aj spoločnosti Emirates, Air France/KLM, All Nippon Airways, Etihad, Qantas a Virgin Australia/Virgin Atlantic. Rebríček celkovo 25 zástupcov tvoria aj portugalské TAP, Turkish Airlines, Finnair či Lufthansa a Swiss.

Ocenenie za najlepšiu prvú triedu získali Singapore Airlines, najlepšou obchodnou triedou sa pýši víťazné Qatar Airways, ktoré získali aj ocenenie za najlepší palubný catering. Emirates majú najlepšie premium economy a klasická ekonomická trieda je najlepšia pri Air New Zealand.

Odporúčané
Máš už plné zuby jesenného počasia? Milka spustila súťaž, s ktorou môžeš vyhrať dovolenku alebo 200 eur každý deň Máš už plné zuby jesenného počasia? Milka spustila súťaž, s ktorou môžeš vyhrať dovolenku alebo 200 eur každý deň 17. októbra 2024 o 10:00

AirlineRatings.com vyzdvihol aj najlepšie nízkonákladové spoločnosti, kde sa zaradili spoločnosti easyJet aj Ryanair, Norwegian, WizzAir, AirBaltic či FlyDubai. 

Najlepšie aerolínie na rok 2024

1. Qatar Airways
2. Korean Air
3. Cathay Pacific Airways
4. Air New Zealand
5. Emirates
6. Air France/KLM
7. All Nippon Airways
8. Etihad Airways
9. Qantas
10. Virgin Australia/Virgin Atlantic

letadlo,  Qatar Airways
Zdroj: Wiki Commons/na voľné použitie
Domov
Zdieľať
Diskusia