Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
29. mája 2024 o 11:58
Čas čítania 1:01
Karolína Uličná

V roku 2029 by sa hokejové MS mohli konať na Slovensku. Máme však nízke kapacity, budeme musieť postaviť novú halu

ŠPORT HOKEJ SLOVENSKÁ HOKEJOVÁ REPREZENTÁCIA SPRÁVY Z DOMOVA
Uložiť Uložené
Články o športe ti prináša Fortuna. Zaregistruj sa a vyber si svoj bonus!chcem bonus

Rokovania sú v plnom prúde.

Súčasný prezident Slovenského zväzu ľadového hokeja Miroslav Šatan potvrdil, že sa začali rokovania o tom, kde sa budú konať majstrovstvá sveta v roku 2029. Do úvahy prichádza aj Bratislava či Brno.

Na Slovensku sa zatiaľ konali dva šampionáty v Bratislave aj Košiciach. Jeden v roku 2011 a druhý v roku 2019. Aj napriek tomu, že aktuálne predpisy Medzinárodnej hokejovej federácie (IIHF) neuvádzajú, aké musia byť minimálne kapacity štadiónov, naše haly sú podľa všetkého nedostatočné. Kapacita štadiónu v Bratislave je 10 055 a v Košiciach 8 378. Šéf IIHF Luc Tardif skonštatoval, že máme päť rokov na to, aby sme postavili niečo nové, informoval Športový čas.

Miroslav Šatan, prezident Slovenského zväzu ľadového hokeja.
Miroslav Šatan, prezident Slovenského zväzu ľadového hokeja. Zdroj: TASR/Jakub Kotian

V Česku sa už stavia aréna pre 13 300 divákov, dokončená by mala byť v roku 2026. „Kombinácia Brno – Bratislava by bola nádherná. To by nehrozili poloprázdne tribúny, ako keď mali spoločné MS Fínsko a Švédsko,“ povedal počas MS pre TASR šéf českého hokeja Alois Hadamczik.

Odporúčané
Hnutie AllatRa: V penzióne na Domaši sa vraj guru Danilov stretáva s „nebeskými vtáčikmi“, ženami, ktoré prinášajú kozmickú silu Hnutie AllatRa: V penzióne na Domaši sa vraj guru Danilov stretáva s „nebeskými vtáčikmi“, ženami, ktoré prinášajú kozmickú silu 8. októbra 2024 o 16:00

Štyridsaťdeväťročný bývalý hokejista a prezident SZĽH uviedol: „V kuloároch sa už objavili šumy o možnom kandidátovi na usporiadateľa MS 2029. My sa budeme teraz rozprávať o tom, či sa do tohto boja zapojíme aj my a v akej forme. Či by sme do toho šli sami alebo ako spoluorganizátor.“

Zatiaľ nie je nič oficiálne potvrdené. V priebehu najbližších mesiacov by mal padnúť oficiálny verdikt. „Na stole“ sú tri rôzne alternatívy:

  • Nová aréna + Bratislava (nová aréna však aktuálne na Slovensku nie je v pláne),
  • Bratislava + Košice (kapacity hál sú nízke, hoci tie predpisy presne nestanovujú),
  • Brno + Bratislava (rozostavanú novú arénu na Morave dokončia do roku 2026).
Domov
Zdieľať
Diskusia