Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Gastronovinky na Refresheri ti prináša WoltObjednávaj si z množstva reštaurácií so skvelými zľavami na Wolte. S doručením.Objednaj si jedlo
🎫 Vyhraj lístky na festivaly: Grape, Sziget, Pohoda, Lovestream a ďaľšie letné festivaly
26. mája 2024, 17:33
Čas čítania 0:38
Barbora Fábryová

V Česku lejú do rožkov sviečkovú. Podnikateľ prišiel s veľkou gastronovinkou

ZAHRANIČIE ČESKÁ REPUBLIKA ČESKO GASTROPRIEMYSEL
Uložiť Uložené
Gastronovinky na Refresheri ti prináša WoltObjednaj si jedlo

Podnik už expandoval aj na niektoré čerpacie stanice.

Český podnikateľ Lukáš Nádvorník začal experimentovať s tradičnými hotdogmi. Namiesto párkov ich plní sviečkovou, španielskym vtáčikom alebo napríklad ragú z diviaka. Svoj prvý podnik otvoril v Prahe a teraz sa mu podarilo expandovať na benzínovú stanicu OMV, informuje český portál iDnes.

„Pri jednej z mnohých ciest som začal premýšľať, čo a ako zmeniť. A obyčajný párok v rožku mi vnukol jedinečný nápad. Naplniť čerstvo upečený rožok chutným kvalitným jedlom,“ hovorí Nádvorník.

V pobočke v Lazarskej predá podnik denne asi 60 rožkov. V spolupráci s čerpacími stanicami však čakajú oveľa väčší odbyt. „Na prvý pohľad to vyzerá ako hotdog. Druhý dojem odhalí, že v upečenom rožku nie je párok ani klobása. Po ochutnaní sa forma plnohodnotného jedla v podobe rýchleho občerstvenia na cestách stáva takmer návykovou,“ povedal Michal Janda, manažér obchodu a gastronómie českej odnože OMV. 

Zákazník za jednu porciu zaplatí zhruba 3,60 eura. „Porcia má 80 gramov jedla, čo je síce menej ako v reštaurácii, ale tomu sme prispôsobili aj cenu,“ dodal Nádvorník.

Anketa:
Ochutnal by si sviečkovú v rožku?
Jasné!
Určite nie. 
Jasné!
78 %
166 Hlasov
Určite nie. 
22 %
46 Hlasov
Domov
Zdieľať
Diskusia