Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Gastronovinky na Refresheri ti prináša Wolt Objednávaj si z množstva reštaurácií so skvelými zľavami na Wolte. S doručením. Objednaj si jedlo
Aktivuj si predplatné na pol roka zadarmo s ČSOB
26. mája 2024 o 17:33
Čas čítania 0:38
Barbora Fábryová

V Česku lejú do rožkov sviečkovú. Podnikateľ prišiel s veľkou gastronovinkou

Diskutovať
Uložiť Uložené
Gastronovinky na Refresheri ti prináša Wolt Objednaj si jedlo

Podnik už expandoval aj na niektoré čerpacie stanice.

Český podnikateľ Lukáš Nádvorník začal experimentovať s tradičnými hotdogmi. Namiesto párkov ich plní sviečkovou, španielskym vtáčikom alebo napríklad ragú z diviaka. Svoj prvý podnik otvoril v Prahe a teraz sa mu podarilo expandovať na benzínovú stanicu OMV, informuje český portál iDnes.

„Pri jednej z mnohých ciest som začal premýšľať, čo a ako zmeniť. A obyčajný párok v rožku mi vnukol jedinečný nápad. Naplniť čerstvo upečený rožok chutným kvalitným jedlom,“ hovorí Nádvorník.

V pobočke v Lazarskej predá podnik denne asi 60 rožkov. V spolupráci s čerpacími stanicami však čakajú oveľa väčší odbyt. „Na prvý pohľad to vyzerá ako hotdog. Druhý dojem odhalí, že v upečenom rožku nie je párok ani klobása. Po ochutnaní sa forma plnohodnotného jedla v podobe rýchleho občerstvenia na cestách stáva takmer návykovou,“ povedal Michal Janda, manažér obchodu a gastronómie českej odnože OMV. 

Zákazník za jednu porciu zaplatí zhruba 3,60 eura. „Porcia má 80 gramov jedla, čo je síce menej ako v reštaurácii, ale tomu sme prispôsobili aj cenu,“ dodal Nádvorník.

Anketa:
Ochutnal by si sviečkovú v rožku?
Jasné!
Určite nie. 
Jasné!
79 %
173 Hlasov
Určite nie. 
21 %
47 Hlasov
Domov
Zdieľať
Diskusia