Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
11. mája 2024 o 16:38
Čas čítania 0:51
Veronika Ábelová

Filmová novinka s Rytmusom v českých kinách nezaujala. Vojna policajtov má však na Netflixe veľký úspech

Filmová novinka s Rytmusom v českých kinách nezaujala. Vojna policajtov má však na Netflixe veľký úspech
FILMY A SERIÁLY RYTMUS VOJNA POLICAJTOV
Uložiť Uložené

Nový krimi thriller mal premiéru v českých kinách až na konci februára tohto roku a bol to veľký prepadák. Od 8. mája je film dostupný na Netflixe, kde, naopak, patrí medzi top filmy.

Krimi thriller Vojna policajtov v českých kinách až taký úspech nezískal. Viac sa mu darí na streamovacích službách. Do českých kín na túto novinku s Rytmusom podľa servera Filmtoro zavítalo iba 3-tisíc ľudí. Zhruba po dvoch mesiacoch sa film presunul na Netflix, kde sa teší veľkej obľube.

Vojna policajtov od režiséra Rudolfa Biermanna je knižnou adaptáciou románu Arpáda Soltésza Hnev. Dej sa odohráva na začiatku divokých 90. rokov, keď sa policajný operatívec kapitán Miky Miko dostáva do boja s východoslovenským podsvetím. Lokálne mafiánske gangy však kryjú tajné dohody so Slovenskou spravodajskou službou (SIS).

Podnikatelia a miestna polícia sú podplatení a Miky nikomu neverí. Pridelia mu parťáka Igora Molnára, ktorý je tak trochu neposlušný. Spoločne sa snažia zmeniť systém, v ktorom sú zločinci na druhý deň prepustení. Ohrozením doterajšieho systému však Miky spustí sled tragických udalostí.

Hlavnú úlohu kapitána Mikyho Mika stvárnil Alexander Bárta a jeho parťáka Igora Molnára Juraj Loj. Vo filme sa objavil aj raper Rytmus ako mafián Berci a jeho pravá ruka Maco v podaní Jakuba Štáfka. Ďalej si vo filme zahrali Róbert Jakab, Anežka Petrová, Marián Mitaš, Tomáš Turek a ďalší.

Odporúčané
Šperky, ktoré si obľúbili Rytmus aj Dalyb: navštívili sme showroom slovenskej značky, niektoré stoja aj 60-tisíc (Reportáž) Šperky, ktoré si obľúbili Rytmus aj Dalyb: navštívili sme showroom slovenskej značky, niektoré stoja aj 60-tisíc (Reportáž) 7. júla 2024 o 12:30

Na ČSFD film získal 68 % a recenzie divákov sú rôzne. Na niekoho bol film príliš dlhý a bez poriadnej akcie, iní, naopak, chvália skvelé výkony hercov, atmosféru filmu a vizuál.

Domov
Zdieľať
Diskusia