Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
1. mája 2024, 10:40
Čas čítania 0:46
Radka Klučárová

Techno podujatie dostalo v Námestove stopku. Nepáčilo sa cirkevnej obci, ktorá mala obavy, že ide o satanistov

HUDBA ELEKTRONICKÁ HUDBA HUDBA SPRÁVY Z DOMOVA
Uložiť Uložené

Organizátori akcie verejnosť ubezpečujú, že nepraktizujú žiadne aktivity spojené so satanizmom.

Projekt Redroom, ktorý vznikol na podporu techno kultúry na Slovensku, dostal v rámci svojho turné v Námestove stopku. Problémom je prívlastok „Diablo“ v marketingovom názve turné, voči ktorému sa podľa ich slov ohradila cirkevná obec a obyvatelia mesta.

„S obrovskou ľútosťou vám musíme oznámiť, že zajtrajšia zastávka Redroom Labelu v Námestove bola na poslednú chvíľu zrušená ako reakcia na podnet cirkevnej obce a na iniciatívu občanov mesta Námestovo,“ informoval fanúšikov Redroom. 

Nepraktizujeme žiadne aktivity spojené so satanizmom

Label sa zároveň prihovoril časti verejnosti, ktorá sa proti podujatiu postavila. „Všetkých znepokojených obyvateľov Námestova by sme radi ubezpečili, že Redroom v rámci svojich podujatí rozhodne nepraktizuje žiadne aktivity spojené so satanizmom. Sme hudobný label a svojimi akciami sa iba snažíme mladým ľuďom priblížiť techno kultúru,“ uviedli organizátori vo vyhlásení.

Zároveň dodali, že nikdy nemali v úmysle pohoršiť akúkoľvek etnickú, národnostnú či náboženskú skupinu. Ich cieľom je podľa ich slov, naopak, spájať ľudí s vášňou pre tento hudobný žáner, budovať komunitu a vytvárať tolerantné a bezpečné prostredie. 

V závere vyhlásenia fanúšikov vyzvali, aby sa v súvislosti so zrušeným podujatím vyhli nenávistným prejavom a túto skutočnosť rešpektovali. 

 
 
 
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa REDROOM (@redroom.label)

Domov
Zdieľať
Diskusia