Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
28. apríla 2024, 16:03
Čas čítania 0:34
Barbora Fábryová

Američan na slovenskom Reddite pátral po svojich príbuzných. Slovák navštívil hrob jeho predkov a poslal mu fotografie

SLOVENSKO POSITIVE VIBES SPRÁVY ZO SVETA
Uložiť Uložené

Američan chcel zistiť o svojej slovenskej rodine viac informácií.

Američan zverejnil na Reddite fotografiu svojho prastrýka s rodinou a Slovákov sa pýtal na preklad textu, ktorý bol na opačnej strane fotografie. Jeden z komentujúcich mu nielenže pomohol s prekladom, ale navštívil dokonca ich hrob v Malom Orvišti pri Piešťanoch. 

„Toto je stará fotografia z maminej strany mojej rodiny. Moja stará mama sa narodila a žila v Malom Orvišti až do roku 1950, keď sa prisťahovala. Jej dievčenské priezvisko bolo Glasňák, čo je jediné slovo, ktoré poznám na zadnej strane fotografie. Ak niekto býva v Malom Orvišti alebo blízko neho a nevadí mu urobiť si menší výlet, prosím, dajte mi vedieť, pretože hrob jej mladšieho brata je určite na mestskom cintoríne,“ napísal Američan k príspevku.

Obyvateľ dediny cintorín naozaj navštívil a mužovi poslal fotografie náhrobku. Na hrobe je stále nasadený ker pivónie a Američan si preto myslí, že by na Slovensku mohol mať stále žijúcich predkov. 

hroby
Zdroj: Reddit/r/Slovensko
Domov
Zdieľať
Diskusia