Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
29. apríla 2024, 9:30
Čas čítania 8:32
Denisa Šútorová

Marek predáva byty v Thajsku: Slováci tu po voľbách začali vo veľkom kupovať nehnuteľnosti. Byt tu kúpiš už za 35-tisíc

Marek predáva byty v Thajsku: Slováci tu po voľbách začali vo veľkom kupovať nehnuteľnosti. Byt tu kúpiš už za 35-tisíc
Zdroj: Archív/Marek Fedorov
ZAUJÍMAVOSTI REALITY SLOVÁCI THAJSKO ÚSPEŠNÍ SLOVÁCI
Uložiť Uložené

K realitám ho dostala láska aj podnikateľský duch. Marek Fedorov je dnes spolumajiteľom thajskej agentúry Roof21.co.th, ktorá predáva nehnuteľnosti v obľúbenej destinácii Phatthajá. Ako tu zohnať byt a na čo si dať pozor pri jeho vlastníctve?

„Môj príbeh sa začína tam, kde asi väčšina príbehov zo Slovenska – v korporáte. Štrnásť rokov som pracoval v Microsofte a po zmenách vo firme, ale aj nejakých životných zmenách som mal toho už plné zuby a do budúcna som tu nevidel svoju cestu. Všetko sa zmenilo, keď som v Japonsku stretol svoju manželku. Časom som za ňou začal chodiť do Thajska a musím povedať, že prvý rok bol nesmierne zaujímavý, pretože som tam letel trinásťkrát,“ hovorí pre Refresher Marek Fedorov.

Marek je spolumajiteľom prestížnej realitnej agentúry Roof21.co.th. V rozhovore nám prezradil, prečo sa pri investovaní v Thajsku vyhnúť ostrovom.
Marek je spolumajiteľom prestížnej realitnej agentúry Roof21.co.th. V rozhovore nám prezradil, prečo sa pri investovaní v Thajsku vyhnúť ostrovom. Zdroj: Archív/Marek Fedorov

„Samozrejme, začali sme rozmýšľať, ako ďalej, kde sa usadiť, ako to bude prebiehať, a rozhodli sme sa, že to skúsime s nehnuteľnosťami a založíme si vlastnú agentúru. Manželka robila v realitách od roku 2009 na medzinárodnej úrovni a ja som vždy robil sales a marketing. Spojili sme sily a dnes môžem s úsmevom povedať, že máme úspešný rodinný biznis, v ktorom zamestnávame 11 zamestnancov,“ dodáva.

Odporúčané
Dávid predáva dubajské nehnuteľnosti milionárom aj hráčom z NHL: Luxusný byt je tu niekedy lacnejší ako v Bratislave (Rozhovor) Dávid predáva dubajské nehnuteľnosti milionárom aj hráčom z NHL: Luxusný byt je tu niekedy lacnejší ako v Bratislave (Rozhovor) 14. mája 2024, 9:30

Dnes je v Thajsku už šiesty rok a na Slovensko sa vrátiť nechystá. Čím je miestna kultúra pre Slovákov zaujímavá a prečo začali v Phatthajá hromadne investovať?

Ak chceš čítať viac rozhovorov s úspešnými Slovákmi v zahraničí, pridaj sa do klubu Refresher+ a získaj prístup ku všetkým článkom na našom webe.

Momentálne máte v realitnej kancelárii 11 zamestnancov a nesmierne sa vám darí. Začiatok však nebol ružový. Podnikať ste začali tesne pred pandémiou a prišli ste o peniaze.Presne tak. Keď sme založili agentúru a nabrali ľudí, rok a pol nato prišiel covid. To nám spravilo obrovský škrt cez rozpočet, stálo nás to komplet všetky úspory. Spravili sme totiž pár chýb, ktoré by som dnes už nespravil.

marekfedorov
Zdroj: ROOF21 Thailand Property
Vyskúšaj predplatné REFRESHER+
a čítaj všetko bez obmedzení
Pridaj sa k predplatiteľom
alebo Odomkni článok cez SMS
Pošli SMS na 8877 s textom CLANOK 158584 a dočítaj tento článok.
Cena SMS za otvorenie článku je 3,50 € s DPH. Ako to funguje?
Dočítaj článok do konca za SMS v hodnote 3,50€. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj články bez obmedzení celý mesiac - predplatné len za 1,50€ navyše v porovnaní s jedným článkom. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj bez obmedzení celý mesiac. Stačí poslať SMS (za 5€). Ako to funguje?
POSLAŤ SMS

Čo sa dozvieš po odomknutí?

  • Koľko si vie Marek zarobiť na predaji nehnuteľností.
  • Prečo je mesto Phatthajá výhodnejšie ako ostrovy Phuket či Koh Samui.
  • Na akú vec si dať pri kúpe nehnuteľností pozor.
  • Aký byt môžeš mať za 35-tisíc eur.
  • Na koľko ťa vyjde bývanie s bazénom či fitnescentrom.
Domov
Zdieľať
Diskusia