Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
22. apríla 2024, 14:22
Čas čítania 0:46
Radka Klučárová

Manželom z USA prišla po dovolenke v Európe faktúra za roaming vo výške ceny rodinného domu. Dôvodom bola bežná činnosť

ZAUJÍMAVOSTI DOVOLENKA SPRÁVY ZO SVETA
Uložiť Uložené

Je všeobecne známe, že roamingové dáta vo Švajčiarsku sú v porovnaní s krajinami EÚ extrémne drahé. Manželom však nepomohlo ani to, že sa pred výletom informovali na pobočke operátora.

Rene Redmund, pôvodom zo Švajčiarska, si spolu s manželkou v rodnej krajine naplánoval trojtýždňovú dovolenku. Staršiemu americkému páru sa však výlet v Európe predražil nad rámec ich očakávaní, informuje portál mobilmania.cz. 

Kameňom úrazu bola podovolenková faktúra od mobilného operátora. Na výlete totiž podľa výslednej sumy minul dáta za cenu rodinného domu na Slovensku.

dovolenka
Zdroj: @todayshow (Tiktok)

Je všeobecne známe, že roamingové dáta vo Švajčiarsku sú v porovnaní s krajinami EÚ extrémne drahé. Rene si však situáciu a možnosti jeho paušálu v zahraničí pred dovolenkou overil priamo v T-Mobile, kde ho zamestnanci ubezpečili o dostatočnosti jeho predplateného programu. 

Faktúra v sume rodinného domu na Slovensku

To však nebola úplne pravda. Rene si na výlete veľa fotil a zábery automaticky ukladal na iCloud úložisko, čím v roamingu preniesol 9,5 GB dát. Výsledná faktúra dosiahla závratnú sumu vo výške 143 442,74 amerického dolára, v prepočte približne 134-tisíc eur.

Ak si to rozoberieme na drobné, tak na roamingu denne minul neuveriteľných 6-tisíc dolárov, čo prestavuje viac ako 5 600 eur. Operátor si spočiatku stál za svojím a požadoval zaplatenie faktúry. Smerovanie prípadu zmenili až právnici a médiá, ktoré sa o prípad začali zaujímať. T-Mobil napokon ustúpil a deklaroval, že faktúru preplatí.

Anketa:
Prišla ti niekedy faktúra, ktorá ťa nepríjemne prekvapila? 
ÁNO.
NIE.
Neviem.
ÁNO.
65 %
593 Hlasov
NIE.
29 %
270 Hlasov
Neviem.
6 %
53 Hlasov
T-mobile, faktúra
Zdroj: @todayshow (Tiktok)
Domov
Zdieľať
Diskusia