Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
18. apríla 2024, 14:18
Čas čítania 0:55
Barbora Adamkovičová

Výrobcovia Alfa Romeo Milano museli zmeniť názov nového modelu vozidla. Talianska vláda im totiž hrozila žalobou

ZAUJÍMAVOSTI AUTOMOBILOVÉ NOVINKY TALIANSKO
Uložiť Uložené

„Auto s názvom Milano sa nemôže vyrábať v Poľsku. Je to v rozpore so zákonom,“ vyhlásil taliansky minister priemyslu Adolf Ursa len pár hodín po predstavení nového modelu.

Svetová automobilka bola donútená zmeniť názov nového modelu auta po tom, čo jej talianska vláda hrozila žalobou. Vozidlá, ktoré sa pôvodne mali volať Alfa Romeo Milano, musel výrobca premenovať na Alfa Romeo Junior.

Podľa portálu Fortune bola zmena názvu nutná vzhľadom na krajinu, v ktorej sa autá budú vyrábať – závod Alfy Romeo sa totiž nachádza v poľskom Tychy. „Auto s názvom Milano sa nemôže vyrábať v Poľsku. Je to v rozpore so zákonom,“ vyhlásil taliansky minister priemyslu Adolf Ursa len pár hodín po predstavení nového modelu.

Vláda chce predísť „zavádzaniu spotrebiteľov“

Spomínaný zákon sa týka zákazu výroby produktov s taliansky znejúcim názvom, ktoré sa však v Taliansku nevyrábajú – tým chce vláda predísť „zavádzaniu spotrebiteľov“. „Auto s názvom Milano musí byť vyrobené v Taliansku,“ tvrdí minister.

Alfa Romeo vyhovela požiadavkám talianskej vlády, a preto len necelé dva týždne od predstavenia nového modelu auto premenovala. „Napriek tomu, že Alfa Romeo verí, že názov spĺňa všetky zákonné požiadavky a že existujú veci, ktoré sú oveľa dôležitejšie ako názov nového auta, Alfa Romeo sa rozhodla zmeniť ho z Milano na Alfa Romeo Junior v duchu propagácie vzájomného porozumenia,“ uviedla spoločnosť v oficiálnom vyhlásení. 

K pôvodnému názvu sa viaže história firmy

Názov Milano však paradoxne vybrali práve občania Talianska, ktorí mali v rámci prieskumu automobilky rozhodnúť o novom mene SUV. Milano zvíťazilo preto, že práve v tomto historickom meste bola spoločnosť Alfa Romeo založená, informuje Autoblog.

Domov
Zdieľať
Diskusia