Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
18. apríla 2024, 12:48
Čas čítania 0:32
Radoslava Juračková

Google dal zatknúť svojich vlastných zamestnancov. Protestovali proti projektu v spolupráci s izraelskou vládou

ZAUJÍMAVOSTI GOOGLE PROTEST PROTESTY
Uložiť Uložené

Firma tak urobila v reakcii na protesty, ktoré organizovali v kanceláriách po celej Amerike.

Zamestnancov zatkli v utorok vo večerných hodinách v dvoch pobočkách, a to konkrétne v New Yorku a v Sunnyvale v Kalifornii. Zamestnanci protestovali proti projektu Nimbus, ktorý je kolaboráciou medzi Googlom, vládou Izraela a Amazonom. Zmluva medzi gigantmi má hodnotu 1,2 miliardy dolárov a jej cieľom je poskytovať cloudové služby pomocou umelej inteligencie. Zamestnanci si myslia, že pre vojnový konflikt s Palestínou a genocídu tamojšieho obyvateľstva by ich zamestnávateľ nemal s Izraelom obchodovať.

 
 
 
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa VALUETAINMENT (@valuetainment)

„Fyzické ohrozovanie ostatných zamestnancov v práci a snaha znemožniť im ju je jasne v rozpore s našimi pravidlami. Budeme to prešetrovať a podnikneme kroky,“ povedal Bailey Tomson, hovorca spoločnosti Google. Informuje o tom Washington Post.

Hovorca zároveň priznal, že dotknutí zamestnanci dostali výpoveď a nemajú naďalej prístup k pracovným systémom. Výpoveď dostalo 28 zamestnancov.

Google
Zdroj: Google/volně k užití
Domov
Zdieľať
Diskusia