Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
9. apríla 2024, 16:20
Čas čítania 0:51
Barbora Adamkovičová

Odchádzajúca moderátorka TV JOJ Dibáková: Politici koalície k nám odmietali chodiť a to nám sťažovalo vysielanie

POLITIKA PREZIDENTSKÉ VOĽBY 2024 TV JOJ
Uložiť Uložené

„Smerujeme do situácie, ktorá je dlhodobo neudržateľná, keď inštitút prázdneho kresla použijeme, ale nebudeme ho môcť použiť 5- alebo 10-krát,“ povedala v rozhovore pre magazín Diva.sk Jana Dibáková.

„Ďakujem, moja Jojka, za všetko. Odchádzam…“ rozlúčila sa s televíziou jej dlhoročná moderátorka a novinárka Jana Krescanko Dibáková na svojom facebookovom profile. Po víkendových prezidentských voľbách definitívne ukončila svoje pôsobenie v jednej z popredných slovenských televízií.

Neochotní politici relácii prihoršili

Dibáková bola známa aj pre spojitosť s reláciou Na hrane. Po sérii úspešných debát však televízny segment začal stagnovať. Sama moderátorka pre magazín Diva.sk priznala, že za to mohla aj neochota koaličných politikov či „inštitút prázdneho kresla“, ktorý musela televízia uplatňovať.

„Už celé týždne je neuveriteľne náročné vyskladať zostavu hostí tak, aby sme vôbec vedeli vysielať... Nesťažujem sa. Len upozorňujem, že smerujeme do situácie, ktorá je dlhodobo neudržateľná,“ priznala tvár TV JOJ na sociálnej sieti. Moderátorke sa v minulosti vyhrážali smrťou.

Výpoveď síce verejne oznámila deň po zverejnení výsledkov prezidentských volieb, no oficiálne sa s televíziou rozlúčila už skôr. „V TV JOJ stále pracuje veľa kvalitných ľudí, mojich priateľov, a preto je dôležité rozlúčiť sa v dobrom, bez búchania dverami, ale žiadnu inú cestu som už pred sebou nevidela, hoci ma nikto neposielal preč,“ dodala.

Relácia končí spolu s moderátorkou

Televízia na moderátorkin odchod reagovala a poskytla stanovisko portálu Diva.sk„Jana Krescanko Dibáková bola bytostne spojená s reláciou Na hrane. V jej začiatkoch ako dramaturg, neskôr ako moderátor. Relácia teda jej odchodom končí,“ vyhlásila.

Domov
Zdieľať
Diskusia