Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
31. marca 2024, 9:30
Čas čítania 3:58
Lukáš Čelka

Na amerických vojakov v Afganistane údajne zaútočila tajomná bytosť: monštrum pripomínajúce obra zabilo jedného z nich kopijou

ZAUJÍMAVOSTI AFGANISTAN NAJZÁHADNEJŠIE MIESTA SVETA PARANORMÁLNE JAVY STRAŠIDELNÉ PRÍBEHY
Uložiť Uložené
Citlivý obsah
Článok môže obsahovať:
  • produkty a služby určené pre osoby staršie ako 18 rokov
  • sex, nahotu a iný NSFW obsah
  • násilie, krv alebo obsah nevhodný pre citlivé povahy
mám nad 18 rokov (zobraziť obsah)
späť na hlavnú stránkuSpäť

Podľa mrazivej historky išlo o štyri metre vysokú obludu, ktorá vyzerala ako človek. Na hlave mala špinavé ryšavé vlasy, na rukách šesť prstov a zapáchala ako ľudské mŕtvoly.

Kandahár, Afganistan 2002 – Len čo americkí vojaci špeciálnej taktickej jednotky vkročia do jaskyne, zisťujú, že s týmto miestom nie je niečo v poriadku. Možno práve tu skončili ich kolegovia, ktorí zmizli ešte pred niekoľkými dňami.

Ich tušenie je správne. Nestihnú ani prebádať všetky zákutia jaskyne a už natrafia na rôzne armádne vybavenie. Špeciálne prístroje a časti výstroja sa povaľujú na zemi, akoby vojakov niečo prekvapilo. Niečo veľmi zlé.

Počas toho, ako členovia jednotky detailne skúmajú stopy, z hĺbky jaskyne začujú ohlušujúci rachot. Zrazu niečo zasviští a jeden z vojakov padá na zem. Z jeho zakrvavenej hrude trčí drevená kopija.

Muži trénovaní na boj rýchlo zaujmú svoje pozície a odistia nabité útočné pušky typu M4. Pred očami sa im však tentoraz zjaví nepriateľ, na akého ich počas armádneho výcviku nepripravili. Pred vojakmi sa týči takmer štvormetrová obluda.

Rozzúrený obor, ktorého majú na muške, stojí vzpriamene ako človek. Z hlavy mu trčia špinavé ryšavé vlasy a na každej ruke má šesť prstov. Keď vykročí, aby zaútočil na ďalšieho muža v uniforme, celá jednotka spustí paľbu.

Ilustračná fotografia.
Ilustračná fotografia. Zdroj: getimg.ai

Bežný človek by spadol na zem už po jednom trafenom výstrele, monštrum pred nimi však stále stojí pevne na nohách. Vojaci rýchlo prebíjajú zásobníky a nekonečných tridsať sekúnd nepretržite strieľajú na cieľ. 

Odporúčané
Mrazivá legenda z dejín justície: duch ženy sa vrátil zo záhrobia, aby usvedčil jej vraha Mrazivá legenda z dejín justície: duch ženy sa vrátil zo záhrobia, aby usvedčil jej vraha 22. apríla 2024, 12:30

Približne takto nejako opísal svoj zážitok z Afganistanu vojak taktickej jednotky vystupujúci pod anonymnou prezývkou „Pán K“. Jeho slová o monštre, ktoré pomenoval ako „Kandahársky obor“, sa veľmi rýchlo stali na internete virálnymi.

Všetci sa snažili rozlúštiť záhadu, čo bola zač bytosť, ktorú údajne vojaci stretli, a prečo vraj chcela tento incident americká vláda zatajiť. Skutočne žil v afganskej jaskyni vzácny kryptid (doposiaľ neobjavený živočíšny druh, pozn. red.) alebo ide len o báchorku neznámeho muža a virálny hoax?

Ešte pred tým, než si zodpovieme túto otázku a detailne sa pozrieme na mrazivý príbeh „Kandahárskeho obra“, radi by sme ti pripomenuli, že tvoriť kvalitný obsah môžeme len vďaka našim predplatiteľom. Preto ak sa ti naše články o záhadách páčia, podporiť nás môžeš vstupom do klubu Refresher+.

Hory v Afganistane majú oči

Písal sa rok 2002, keď sa skupina amerických vojakov stratila počas hliadky v odľahlom horskom regióne Kandahár, ktorý sa nachádza na juhu Afganistanu. Ako píše portál Ati, po tom, čo sa vojakom nepodarilo spojiť so základňou cez vysielačku, armáda vyslala do terénu špeciálnu operačnú jednotku, aby svojich kolegov našli.

Vojaci išli hľadať svojich kolegov./Ilustračná fotografia.
Vojaci išli hľadať svojich kolegov./Ilustračná fotografia. Zdroj: getimg.ai

Jednotka v srdci hôr narazila na jaskyňu, v ktorej sa nachádzalo rozhádzané armádne vybavenie. Hoci ozbrojení muži v jaskyni nenašli nezvestných vojakov, natrafili tu na niečo omnoho desivejšie. Z temného kúta jaskyne na nich vyblafla temná bytosť – dnes už prezývaná ako „Kandahársky obor“.

Vyskúšaj predplatné REFRESHER+
len za 51
a čítaj všetko bez obmedzení
Kúpiť predplatné
alebo Odomkni článok cez SMS
Pošli SMS na 8877 s textom CLANOK 156943 a dočítaj tento článok.
Cena SMS za otvorenie článku je 3,50 € s DPH. Ako to funguje?
Dočítaj článok do konca za SMS v hodnote 3,50€. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj články bez obmedzení celý mesiac - predplatné len za 1,50€ navyše v porovnaní s jedným článkom. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj bez obmedzení celý mesiac. Stačí poslať SMS (za 5€). Ako to funguje?
POSLAŤ SMS

Čo sa dozvieš po odomknutí?

  • Aké informácie má americké ministerstvo obrany o tomto incidente.
  • O akú bytosť podľa odborníka na paranormálne javy údajne išlo.
  • Či sa dá tento incident podložiť armádnymi záznamami.  
  • Aké nedostatky a logické diery má virálna historka.
  • Prečo sa príbeh o „Kandahárskom obrovi“ spája biblickým proroctvom. 
Domov
Zdieľať
Diskusia