Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
27. marca 2024, 7:55
Čas čítania 0:42
Radoslava Juračková

Na najznámejšom neobývanom ostrove v Chorvátsku v tvare srdca rastie stavba aj napriek zákazu. Polícia po páchateľovi pátra

ZAUJÍMAVOSTI CESTOVANIE CHORVÁTSKO
Uložiť Uložené

Stavebný fantóm narušil nedotknutý ostrov v tvare srdca.

Ostrov Galešnjak je známy svojím unikátnym tvarom srdca. Je neobývaný, nie sú na ňom žiadne budovy, a to práve preto, že tu je všeobecne zakázaná výstavba. Jediné zásahy majú povolené majitelia pozemkov, ktorí môžu na ostrove pestovať olivy.

Chorváti sú však posledné dni znepokojení zásahmi, ktoré realizuje neznámy páchateľ na ostrove. Portál morski.hr informoval, že niekto na ostrove spozoroval kovové stĺpiky, ktoré predstavujú údajne prípravu na nelegálne nábrežie, fotografie im poslal čitateľ.

 
 
 
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Morski HR (@morski_hr)

Portál opísal lokalitu ako nedotknutú prírodu, kde väčšina námorníkov v lete kotví. Zistili sme, že boli vykonané prípravné práce na betónovanie móla. V tejto chvíli nehovoríme o priestupkovej, ale o trestnoprávnej zodpovednosti,“ vyjadrila sa pre Dnevnik.hr chorvátska polícia. 

Srdiečkový ostrov je na predaj

Ako informoval portál dromedar.zoznam.sk, tento unikátny ostrov sa objavil na predaj za 13 miliónov eur. Ponúkali ho realitné kancelárie. Neďaleko od ostrova sa nachádza dedinka Pašman, podľa jej obyvateľov si ostrov ešte kupca nenašiel. 

Portál ďalej informuje, že keď sa nepodarí nájsť páchateľa, bude musieť počiatočné práce odstrániť dedina Pašman za obecné peniaze.

Domov
Zdieľať
Diskusia