Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
25. marca 2024, 11:22
Čas čítania 0:32
Barbora Adamkovičová TASR

Princezná Kate prvýkrát prehovorila po zverejnení videa o rakovine. Fanúšikom kráľovskej rodiny poslala s Wiliamom jasný odkaz

ZAUJÍMAVOSTI BRITSKÁ KRÁĽOVSKÁ RODINA RAKOVINA
Uložiť Uložené

Rakovinu odhalili už v januári pri operácii brušnej dutiny. Pôvodne však predpokladali, že nejde o onkologické ochorenie.

Princezná Kate minulý víkend uviedla, že je nesmierne dojatá z podpory, ktorú dostáva z celého sveta. Ľudia reagujú na video, kde priznala rakovinu a preventívnu chemoterapiu. TASR o tom informuje na základe správy agentúry AFP.


„Princ a princezná sú obaja nesmierne dojatí láskavými správami od ľudí tu v Spojenom kráľovstve naprieč Spoločenstvom národov a na celom svete,“ uviedli manželia Kate a William. Takisto vyjadrili aj poďakovanie za pochopenie svojej žiadosti o rešpektovanie súkromia.

Lekári ochorenie nepredpokladali

Kate v piatok vo videozázname oznámila, že jej diagnostikovali onkologické ochorenie a že sa podrobuje chemoterapii. Operácia brušnej dutiny, ktorú absolvovala v januári, bola podľa jej vyjadrení úspešná a pôvodne sa predpokladalo, že nejde o rakovinu. Neskoršie testy však odhalili onkologické ochorenie.

Domov
Zdieľať
Diskusia