Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
20. marca 2024, 11:36
Čas čítania 0:43
Radka Klučárová

Letecká linka medzi Košicami a Bratislavou nemá slúžiť turistom. Ministerstvo prezradilo, kto je hlavnou cieľovkou

ZAUJÍMAVOSTI SPRÁVY Z DOMOVA
Uložiť Uložené

O linku spájajúcu dve naše najväčšie mestá pre nízku ekonomickú návratnosť záujem neprejavila žiadna súkromná aerolínia. Iniciatívu teraz preberá ministerstvo.

Ministerstvo dopravy SR plánuje obnoviť vnútroštátne letecké spojenie medzi Bratislavou a Košicami. Poslednú pravidelnú linku na tejto trase prevádzkovali v roku 2019. S ambíciou obnoviť rýchle a pohodlné spojenie sa otvára aj otázka ekonomickej návratnosti. 

Podľa informácií Hospodárskych novín ministerstvo za hlavnú klientelu dopravného spojenia nepovažuje turistov. Štát chce novinkou uľahčiť cestovanie práve zamestnancom a biznismenom, ktorí sa v krátkom čase potrebujú premiestniť z jednej strany republiky na druhú. 

Pre nezáujem súkromníkov iniciatívu prebralo ministerstvo

Linku spájajúcu dve naše najväčšie mestá v minulosti prevádzkovali spoločnosti Sky Europe aj Danube Wings, pre nízku ekonomickú návratnosť však v súčasnosti žiadna súkromná aerolínia neprejavila záujem o pokračovanie. Iniciatívu tak prebral rezort dopravy. 

Plány ministerstva sú odvážne. Košice s Bratislavou by chceli jeho zamestnanci spojiť už túto jeseň. Rezort chce vyhlásiť výzvu pre leteckých dopravcov. „V tejto oblasti platia pravidlá Európskej únie pre štátnu pomoc a minimálnu pomoc,“ informoval na Facebooku. 

Odporúčané
PREZIDENTSKÉ VOĽBY 2024: Pellegrini útočil v prvej debate na Matoviča aj Korčoka. Hlas možno v budúcnosti pohltí Smer, dodal PREZIDENTSKÉ VOĽBY 2024: Pellegrini útočil v prvej debate na Matoviča aj Korčoka. Hlas možno v budúcnosti pohltí Smer, dodal 7. apríla 2024, 6:22

„Takisto to závisí aj od samotných dopravcov, či budú mať o takéto linky záujem. Komunikujeme s letiskovými spoločnosťami o tom, aké ďalšie pravidelné letecké spojenia by bolo vhodné podporiť,“ konkretizovalo ministerstvo pred pár týždňami.

letisko kosice, letisko, let, lietadlo
Zdroj: Wikipedia∕Robo0000100
Domov
Zdieľať
Diskusia