Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
19. marca 2024, 14:30
Čas čítania 6:40
Adriana Královičová

Slovenka Dominika testuje v Dubaji luxusné autá: Fičí najmä Rolls-Royce, Bentley či géčkové Mercedesy (Rozhovor)

Slovenka Dominika testuje v Dubaji luxusné autá: Fičí najmä Rolls-Royce, Bentley či géčkové Mercedesy (Rozhovor)
Zdroj: Archív: Dominika Šofroničová
TECH DUBAJ ÚSPEŠNÍ SLOVÁCI
Uložiť Uložené

„Byť ženou a robiť s autami je veľmi ťažká vec. Vždy bude mať niekto pripomienky, že tomu nemôžem rozumieť. Naučila som sa odolávať a nečítať negatívne komentáre,“ hovorí nám Dominika Sofroniciová.

Dominika Sofroniciová pochádza z Levíc, odmalička sa vďaka svojmu otcovi zaujímala práve o autá. Rozhodla sa, že sa stane modelkou a vďaka tejto práci precestuje kus sveta. Zakotvila v Dubaji, kde začala svoju kariéru testovaním luxusných áut pre renomovaný kanál Supercar Blondie. Dnes vytvára obsah pre kanál Milele„Je to veľmi dobre platená práca. Modeling je oproti tomu nestabilný,“ hovorí pre Refresher. 

Dominiku oslovujú prestížne značky vrátane Lamborghini, ktoré jej ponúklo testovacie auto na týždeň. Okrem svojej práce v modelingu a testovania áut má v pláne preskúmať nový segment ultraluxusných domov. „Dostala som ponuku na prácu v rámci segmentu Luxury Living. Týka sa to megaluxusných víl či domov, ktoré stoja aj sedemdesiat miliónov eur, naozaj to nie je žiadny lacný real estate. Takže uvidíme, ale Dubaj určite nie je moja finálna destinácia. Zatiaľ sa mi tu pracuje dobre. Okrem takých bežných nepríjemných požiadaviek typu ‚poď na večeru‘ a ,kúpim ti šperk‘ sa mi nič nepríjemné nestalo. Nemôžem sa ako žena na nič sťažovať,“ hovorí o živote a práci v emirátoch.

Odporúčané
Porotca z Nákupných maniačok: Slovenky sa obliekať vedia, chýba im však autentickosť. Tento módny kúsok by som zakázal (Rozhovor) Porotca z Nákupných maniačok: Slovenky sa obliekať vedia, chýba im však autentickosť. Tento módny kúsok by som zakázal (Rozhovor) 25. apríla 2024, 12:30

V akom najzaujímavejšom aute Dominika sedela a aké sama vlastní? V rozhovore sa okrem toho dočítaš, ako sa šikovná Slovenka k tejto práci dostala, ako dobre je platená, ako hodnotí bývanie v Dubaji a ako jej život tam ovplyvňuje to, koľko má followerov.

luxusné autá, Dubaj, úspešní Slováci, modelka
Zdroj: Archív: Dominika Sofroniciová

Keďže si dennodenne v kontakte s luxusnými autami, určite vieš, čo najviac fičí u lokálnych obyvateľov. Predávate aj autá, ktoré testuješ? Áno, predávame, no ja sa s obchodným tímom veľmi nestretávam. Mojou úlohou je urobiť obsah na dané auto a s predajom nemám nič. V kontakte som iba s editormi či kameramanmi. Obchodné kancelárie sídlia v inej budove.

Čo viem, tak fičia najmä Rolls-Roycey, Bentley, géčkové Mercedesy aj tie v úprave Brabus a mnoho Maybachov.

Prejdime k tvojim začiatkom. Od svetových mól pre najväčšie módne značky k testovaniu luxusných áut. Ako nastala takáto zmena?Zo Slovenska som odišla, keď som mala 14 rokov. V škole ma šikanovali pre môj vzhľad. Jedného dňa, keď už som mala toho plné zuby, som prišla domov so zlou náladou. Všetci sme vtedy čítali Bravo, v ňom som videla, že sa v Nitre bude robiť kasting Elite Model Look.

Pomyslela som si, že všetkým, čo mi robili v škole zle, dokážem, že aj „mimožemšťania“ to môžu dotiahnuť ďaleko. (smiech) Postúpila som do finálovej dvanástky. O dva mesiace som odišla do Milána, odtiaľ do Paríža, Japonska a do Londýna.

Ale Dubaj nie je typická modelingová destinácia...

Do Dubaja ma to privialo pred ôsmimi rokmi. Bolo to tak, že som predtým išla pracovne do Thajska, kde som stretla svojho bývalého priateľa. Zostala som tam s ním rok a pol. Potom sme sa rozhodli, že sa kvôli jednej firme, ktorú sme spolu rozbehli, presťahujeme do Dubaja.

Odporúčané
V Dubaji nestačí len dobre vyzerať, hovorí Slovenka, ktorá pracuje pre svetovú hviezdu Supercar Blondie V Dubaji nestačí len dobre vyzerať, hovorí Slovenka, ktorá pracuje pre svetovú hviezdu Supercar Blondie 5. mája 2021, 9:30
Odporúčané
Tomáš prenajíma luxusné autá a nehnuteľnosti v Dubaji: Modelky sa s autom len odfotia, niektoré nemajú ani vodičák (Rozhovor) Tomáš prenajíma luxusné autá a nehnuteľnosti v Dubaji: Modelky sa s autom len odfotia, niektoré nemajú ani vodičák (Rozhovor) 18. februára 2024, 14:30
Odporúčané
Moderátorka Alexandra Orviská býva na Manhattane: Nájom bytu s veľkosťou špajzy sa tu začína od 3 000 eur (Rozhovor) Moderátorka Alexandra Orviská býva na Manhattane: Nájom bytu s veľkosťou špajzy sa tu začína od 3 000 eur (Rozhovor) 14. marca 2024, 9:30

Zároveň ma tu oslovila aj topmodelingová agentúra na Strednom východe. Prvý deň som s nimi podpísala kontrakt a na druhý deň som už fotila Vogue Arabia či kampaň Chanelu. 

Mala si vždy vzťah k autám?Odmalička som mala vzťah k autám, no bola som v módnom biznise, čiže som bola úplne mimo toho. No s autami som v podstate vyrastala. Môj otec vlastnil garáž, robil import aj export áut či opravu. Keď sa deti išli bicyklovať, my sme išli upratovať dielňu. (smiech)

Vyskúšaj predplatné
za 2,99
a čítaj všetko bez obmedzení
Pridaj sa k predplatiteľom
alebo Odomkni článok cez SMS
Pošli SMS na 8877 s textom CLANOK 156081 a dočítaj tento článok.
Cena SMS za otvorenie článku je 3,50 € s DPH. Ako to funguje?
Dočítaj článok do konca za SMS v hodnote 3,50€. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj články bez obmedzení celý mesiac - predplatné len za 1,50€ navyše v porovnaní s jedným článkom. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj bez obmedzení celý mesiac. Stačí poslať SMS (za 5€). Ako to funguje?
POSLAŤ SMS

Čo sa dozvieš po odomknutí?

  • Ako sa k tejto práci dostala.
  • Aké má auto.
  • V akom najzaujímavejšom aute sedela.
  • Čo si myslí o kupovaní nehnuteľností v Dubaji.
Domov
Zdieľať
Diskusia