Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
14. marca 2024, 9:30
Čas čítania 6:24
Adriana Královičová

Moderátorka Alexandra Orviská býva na Manhattane: Nájom bytu s veľkosťou špajzy sa tu začína od 3 000 eur (Rozhovor)

MÓDA CESTOVANIE INFLUENCERI NEW YORK OSOBNOSTI
Uložiť Uložené

„Veľmi rada po New Yorku sprevádzam známych, všetko podstatné uvidia oveľa rýchlejšie a efektívnejšie. Mesto je obrovské, a keď si to neviete naplánovať múdro, je to trošku zmätené. Pamiatky sa dajú prejsť peši za dva dni,“ hovorí nám Alexandra.

Alexandra Orviská je moderátorka relácie Topstar a taktiež influencerka, ktorú na Instagrame sleduje 124-tisíc používateľov. Žije „kočovný život“ medzi Slovenskom a New Yorkom, pretože jej dcéra Viktoria tam študuje. Po dlhých útrapách sa jej podarilo prenajať si vysnívaný byt na Manhattane.

Alexandra miluje cestovanie, no Big Apple jej prirástlo k srdcu a dnes je jej druhým domovom. V rozhovore pre Refresher prezradila, že hľadanie bytu v New Yorku bolo náročnejšie, ako sa môže zdať. „Často už máte vybraný byt, a kým sa vám podarí dať s prekladateľom dokopy papiere, je preč.“

Počas života v Amerike stihla vystriedať mnoho bytov, napríklad aj jeden v úplnom centre New Yorku. Na 34 Empire State Building bol podľa jej slov neznesiteľný hluk. Dnes býva v nižšej časti Manhattanu, kde sú štvrte ako Soho či East Village. „Ak chcete získať byt, musíte preukázať, že dokážete za rok zarobiť 80-násobok sumy nájmu, inak sa s vami na Manhattane nebudú ani baviť,“ hovorí.

Alexandra nám opísala lásku k New Yorku svojimi očami, keď za deň urobí tridsaťtisíc krokov, ide v teplákoch do metra a večer na luxusnú párty v maskách. Čo ju najviac zaskočilo pri hľadaní bytu, čo všetko k tomu treba a ako vyzerá jej bežný deň v New Yorku, sa dočítaš v rozhovore.

Alexandre Orviskej sa podarilo prenajať si byt na Manhattane.
Alexandre Orviskej sa podarilo prenajať si byt na Manhattane. Zdroj: Archív: Alexandra Orviská

V New Yorku sa narodili obidve tvoje deti. Kedy sa vlastne začal životný príbeh s Amerikou?Celá americká „story“ sa začala vtedy, keď som sa vrátila z Austrálie. Mala som pocit, že ešte stále nie je ten čas, aby som žila nonstop na Slovensku. V roku 2005 boli prísne podmienky a pravidlá, aby sa človek vôbec do Ameriky dostal. Medzi nimi bolo napríklad pozvanie od niekoho, kto v Amerike žije. Takýmto spôsobom som sa zoznámila s Martinom Valihorom, ktorý je otcom našej dcéry Viktorie.

Odporúčané
Porotca z Nákupných maniačok: Slovenky sa obliekať vedia, chýba im však autentickosť. Tento módny kúsok by som zakázal (Rozhovor) Porotca z Nákupných maniačok: Slovenky sa obliekať vedia, chýba im však autentickosť. Tento módny kúsok by som zakázal (Rozhovor) 25. apríla 2024, 12:30

Práve jeho som vtedy žiadala o to, aby mi dal pozvanie do Ameriky. No a keď som tam v roku 2006 prišla, tak som tam počas leta zostala dva mesiace. Veľmi som sa už chcela vrátiť domov, lebo mi New York pripadal hlučný, turistický a náročný na fungovanie či žitie. Len čo som sa však vrátila na Slovensko, o dva týždne som zbalila kufre a išla naspäť. (smiech)

Dnes tam tvoja dcéra študuje a ty si nonstop na trase Bratislava –⁠⁠⁠⁠⁠ New York. Nie je to pre teba veľmi hektické?Myslím si, že New York je návykový a pre mňa je ako droga. Vrátili sme sa na Slovensko, no nikdy sme nepripustili myšlienku, že by sme New York hodili za hlavu. 

Vyskúšaj predplatné
za 2,99
a čítaj všetko bez obmedzení
Pridaj sa k predplatiteľom
alebo Odomkni článok cez SMS
Pošli SMS na 8877 s textom CLANOK 155727 a dočítaj tento článok.
Cena SMS za otvorenie článku je 3,50 € s DPH. Ako to funguje?
Dočítaj článok do konca za SMS v hodnote 3,50€. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj články bez obmedzení celý mesiac - predplatné len za 1,50€ navyše v porovnaní s jedným článkom. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj bez obmedzení celý mesiac. Stačí poslať SMS (za 5€). Ako to funguje?
POSLAŤ SMS

Čo sa dozvieš po odomknutí?

  • Čo bolo najťažšie pri zháňaní bytu na Manhattane.
  • Aké musela splniť požiadavky. 
  • Ako vyzerá jej bežný deň v New Yorku.
  • Cool tipy na reštaurácie aj tajné párty v podzemí. 
Domov
Zdieľať
Diskusia